Közel 33 millió forint kikiáltási árú festményre és műtárgyra licitálhatnak az érdeklődők a galéria október 6-án esedékes aukcióján.
Mezey Lajos A Vezúv kitörése című festménye az legdrágább darab az árverésen. 4 millió 800 ezer forint a kikiáltási ára. Emellett a kép mellett még egy védett alkotás lesz a aukción: Mednyánszky László Téli táj című festménye.

Az aukción 113 festményre lehet licitálni. Főként 19. és 20. századi neves festők alkotásait árverezik el, emellett Fischer- és Zsolnai-porcelánokra, antik ezüst dísztárgyakra, bútorokra és szobrokra is lehet majd licitálni. A 113 festmény és a 87 műtárgy kikiáltási ára 32 millió 746 ezer forint.

Az aukció beharangozó tájékoztatóján Villás Jánosné tulajdonos azt mondta, az eddigi árverések sikerei után és az eddigi előrejelzések szerint
ismét nagy érdeklődésre számítanak. Sokan jelezték érkezésüket belföldről és külföldről egyaránt, sőt, már több vételi megbízás is érkezett.
Az árverést október 6-án szombaton délután 3 órától rendezik. Az aukció anyaga már látható a Bem téri galériában. A katalógust az interneten, a galéria honlapján is megtekinthetik az érdeklődők.