A marhahús rajongói igazi helyi finomságokat kóstolhatnak és közben jól is szórakozhatnak.
Gasztronómiai fesztivált rendeznek Sárrétudvariban, melynek középpontjába a marhahúst helyezik a szervezők.

A laikusok is sok érdekességet, újdonságot hallhatnak majd a témában, ugyanis szakmai előadásokra, programokra is el lehet majd látogatni: a marhatartásról, a marhahúsról és a marhából készült ételekről beszélnek majd a szakemberek, az eseményen részt vesz a Magyartarka Tenyésztők Egyesülete, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, valamint Rédai Attila mesterszakács.

A Marhajó Ízek Fesztiválján lesz ételkóstoló, és a legfinomabb húsok közül is válogathatnak majd a vásárlók. Az ízek és a marhahús rajongói megkóstolhatják a marhából helyben készült Hamburgereket, kolbászokat, gulyást és pörköltöt.

A rendezvényt számos kísérő program színesíti, lesz például testépítő és hastánc bemutató, fellép az Írizs Mazsorettcsoport, Charlie, a FÉK társulata, valamint lesz retrórock Püspökladányból és retró diszkó is.

A fesztivál szeptember 29-én szombaton 10 órakor a megnyitóval kezdődik, beszédet mond majd Jakab István, az Országgyűlés alelnöke, Bodó Sándor, Foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkár, Pajna Zoltán, a Hajdú Bihar Megyei Közgyűlés elnöke, Kiss Tibor, Sárrétudvari polgármestere, valamint Lendvai Csaba, a Servet-2000 Kft. tulajdonosa.