Nagyon megközelítette az eddigi rekordnevezést a résztvevő csapatok száma, van olyan divízió, ahol még soha nem jelentkeztek annyian, mint most.
Elkészült a kilencvenkét csapatos Buzánszky Jenő Labdarúgó Egyetemi Kupa őszi küzdelmeinek beosztása. A sorsolást csütörtökön tartották több neves korábbi labdarúgó részvételével a Nagyerdei Stadion Red&White bárjában.

A szeptember 27-i sorsoláson részt vett Lóczi Lászlóné Kovács Marianna, a DEAC Sport Kft. ügyvezető igazgatója, Bernáth Csaba, a DVSC korábbi labdarúgója, Máté Péter, a DEAC jelenlegi játékosa, Kulcsár Zsolt, a kupa alapító-ötletgazdája, valamint Sánta János, a DEHÖK elnökének sportügyi megbízottja.

A Buzánszky Jenő Labdarúgó Egyetemi Kupa 2018/19-es őszi küzdelmeire a 96 csapatos eddigi rekordot megközelítve idén 92 együttes nevezett. A nőknél négy csapat: a DEAC, a DEteSok Vénusz, az oldsCOOL, valamint a Sinter Ladies FC indul.

A Divízió 3-ban rekordszámú jelentkezés volt, itt hatvan gárda mérkőzik majd. A divízió 2-ben 16, a Superligában pedig 12 csapat kezdi meg a küzdelmeket.

A Buzánszky Jenő Labdarúgó Egyetemi Kupa őszi küzdelmeinek első mérkőzéseit október elsején játsszák.