Debrecenben indul, Budapesten folytatódik, és az orosz zenék világába röpíti a közönséget.
A 2018-ban először jelentkező rendezvény programjai szeptember 29-én Debrecenben kezdődnek, majd október 2-ától Budapesten folytatódnak. A fesztivál megálmodója Szabó Marcell zongoraművész, ötletének felkarolója Somogyi-Tóth Dániel karmester, a Kodály Filharmónia Debrecen igazgatója – mindketten a 80-as években születtek, a zongora mellett nőttek fel, s meghatározó számukra az orosz zene különleges világa. 

Biztosak abban, hogy a rajongásig szeretett és felfedezésre váró remekművekből egyaránt kimeríthetetlen az orosz zene forrása, és sikerül majd évről évre olyan programot összeállítaniuk, amely izgalmas zenei utazást jelent a debreceni és a budapesti közönség számára is.

Az első Orosz Zenei Fesztivál az idén 145 éve született és 75 éve elhunyt Sergei Rachmaninov remekműveit állítja középpontba. A fesztivál egyedülálló módon lehetőséget kínál, hogy a közönség az orosz szerző sokoldalú zenei világában a műfajok között kedvére kalandozhasson. Zenekari művei mellett felcsendülnek majd Rachmaninov dalai, kamaramuzsikája, zongoraművei, megismerhetjük izgalmas életét, illetve megtekinthető lesz a moszkvai Rachmaninov Múzeum különleges összeállítása is.

Szeptember 29. és október 1. között Debrecenben, október 2. és 6. között Budapesten várja a fesztivál a közönséget.

Bővebb információk és programkínálat a www.ofz.hu honlapon!