Számos program várja az érdeklődőket a Kutatók éjszakája Debrecenben

Az egyetemi könyvtárban történelmi, műveltségi játékban vehetnek részt az érdeklődők pénteken 18 órától. Országszerte rengeteg program lesz.
Pénteken kezdődik a kétnapos Kutatók éjszakája eseménysorozat, amelyen országszerte több mint kétszáz helyszínen mintegy 2600 program várja az érdeklődőket pénteken és szombaton.

Az ország egyik legjelentősebb tudományos ismeretterjesztő rendezvénye alkalmából kutatóintézetek, egyetemek, középiskolai laborok nyitják ki kapuikat, és látják vendégül az érdeklődőket.

Az Európa-szerte megrendezett ingyenes eseménysorozat célja a tudomány népszerűsítése mellett, hogy a fiatalok kedvet kapjanak a tudományos életpályához.

Az esemény az idén először két napig tart, sok helyszínen szombaton is fogadják a látogatókat, emellett 2018-ban a kulturális örökség európai évéhez kapcsolódva a korábbinál több múzeum, levéltár és humán tudományokat művelő intézmény csatlakozott az eseménysorozathoz, köztük a Magyar Nemzeti Múzeum, a Petőfi Irodalmi Múzeum, a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum, az óbudai Vasarely Múzeum és a Holokauszt Emlékközpont.

A programok között lesz például holografikus lézershow, űrbázisépítés, villámkészítés, emellett robotok, drónok várják az érdeklődőket.

Az eseményeken való részvétel ingyenes, de bizonyos programokon csak a rendezvény honlapján, a kutatokejszakaja.hu oldalon való előzetes regisztrációval lehet részt venni.

A Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtárában pénteken 18 órától történelmi, műveltségi játékban vehetnek részt az érdeklődők. A "nyomozás" során Gustavo Massoneri százados szökését követhetjük végig Pozsonytól Debrecenig.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések