Népmesepont nyílt a Józsai Közösségi Házban. Kialakítására 72 millió forint támogatást kapott a Debreceni Művelődési Központ.
A mesélés, a népmesemondás és a meseismeret népszerűsítése a célja a most megnyitott  Népmesepontnak, amit a Józsai Közösségi Házban alakítottak ki. A projekt 72 millió forintos, vissza nem térítendő támogatásból valósult meg.

- Az élőszóval elmondott magyar mesében, főleg a mélyrétegű, régi mesekincsünkben benne van az a tudás, amit a gyerek a mese hallgatása közben magába szív. Gyakorlatilag megtanul számolni, az évkörökben eligazodni, megtanulja, hogy mi a jó és mi a rossz, mi a sötétség, és mi a világosság, és miért baj az, ha ellopják a napot meg a holdat - magyarázta el a jelentőségét Jantyik Zsolt, a Debreceni Művelődési Központ igazgatója.

A projekt abban is segít, hogy a Kárpát medence népmesei kincseire építve bevonja a gyerekeket és a fiatalokat a hagyományőrzésbe. A nyitórendezvényen adták át a gyerekek számára kialakított jurtát. Ebben hallgathatják ugyanis az élőszóban előadott népmeséket. A hároméves projekt első idényében harmincféle program: tábor, művészeti és kézműves foglalkozás várja az óvodásokat, a kisiskolásokat, és a családokat egyaránt.