Olga Tobreluts 3D-s technológiával ábrázolja az emberi testet, Évának Madonna, Ádámnak pedig Elvis arcot kölcsönöz. Ezúttal egy könyvbemutatóra érkezik újra a városba az alkotó.
Mitológia újratöltve címmel örömmel várnak minden érdeklődőt a Déri Múzeum katalógus bemutatójára.  

Amikor Leningrádot ismét Szentpétervárnak hívták, egy új művészi irányzat jelentkezett. Képviselői megtagadták a modernizmus törekvéseit és a klasszikus szépségideált próbálták föléleszteni.

Közülük az egyik legeredetibb alkotó Olga Tobreluts, aki az emberi test 3D-s ábrázolásával  egészen különleges helyet vívott ki magának.

Alkotótársai csak úgy emlegetik, mint „trójai Heléna videokamerával és számítógéppel". A múlt szépségeszményét határozott gesztusokkal köti a mához, Évának Madonna, Ádámnak pedig Elvis arcot kölcsönöz.

A könyvbemutató témája a művésznő tavalyi, Modem-beli kiállítását bemutató katalógus. A beszélgetés során többek között megtudhatjuk, az alkotó miért fordult a régi szépségideál felé, mit jelent, hogy Szent Sebestyénből mára Leonardo di Caprio lett, hogyan kelthetők életre az antik mitológia és történelem alakjai...

A debreceni bemutató után október 9-én a katalógust Budapesten, a Ludwig Múzeumban mutatja be Petrányi Zsolt művészettörténész.

Helyszín: MODEM
Időpont: 2018. október 3. 18:00

A beszélgetés résztvevői: Olga Tobreluts – képzőművész, Kónya Ábel – kurátor, Lakner Lajos – a Déri Múzeum tudományos igazgatóhelyettese