A nőnek eltört több bordája és a lépe is kirepedt a durva veréstől.
A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat az ellen a debreceni férfi ellen, aki ittas állapotban azért verte meg élettársát, mert őmiatta hagyta el a városban az egy liter borát. A hajléktalan vádlott és sértett élettársi kapcsolatban éltek, a nappalokat Debrecen különböző területein, míg az éjszakákat egy lakatlan, romos házban töltötték.
Együttélésük alatt a vádlott ittas állapotban többször megverte a sértettet, az asszonynak 8 napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek, azonban orvoshoz egyszer sem fordult.
2017. május 1-jén a vádlott és a sértett 20 óra körüli időben ért az éjszakai szálláshelyére, ahol az egyik szobában közöttük szóváltás alakult ki, mivel az ittas férfi rendszeresen féltékeny volt az élettársára. A vádlott ekkor észlelte, hogy a városban elhagyta a nála lévő egy liter bort és ezért a sértettet tette felelőssé.

A vita hevében a feldühödött férfi ököllel több alkalommal megütötte az élettársa fejét, majd beletérdelt a hasába és egyszer erőteljesen belerúgott. A földre eső sértett felsőtestét ököllel több helyen megütötte, majd felültette az ágyra, ahol az arcát ököllel ütlegelte.

A durva bántalmazást követő napokban a sértett erős fájdalmat érzett a mellkasában, azonban orvoshoz csak 2017. május 9-én fordult.
A vádlott bántalmazása következtében a sértett a lép állományának bevérzését, bordatörést és testszerte bevérzéses, hámhorzsolásos sérüléseket szenvedett.
A lép kirepedése következtében életveszélyes állapot vagy akár a sértett halála is bekövetkezhetett volna.

A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség az erőszakos többszörös visszaeső vádlott ellen életveszélyt okozó testi sértés bűntette és kapcsolati erőszak miatt emelt vádat a Debreceni Törvényszék előtt. A vádiratban fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabását indítványozta.