A VII. Zajkert után megkezdődik a BanZaj sorozat 2018-as évének második fele is. Ezúttal három fellépő érkezik a Modembe, akik közül ketten először járnak Debrecenben. Az estet a budapesti Mechanical Corpse nyitja. Az esemény következő fellépője a Remetemen. Az est zárófellépője a Pozsonyból érkező Kragrowargkomn.

20 óra: Mechanical Corpse. Posztrockba hajló kísérleti muzsika, filmzenei megoldásokkal - ez a Mechanical Corpse. Az eredetileg Tamás Fecó szobazenekaraként indult produkció a The Birds That Fear Death (Kovács András, Soós Levente) zenészeivel és Vörös Richárd dobossal (Söralátét) kiegészülve invitálja a hallgatókat egy rendhagyóan borongós zenei tripre. A Mechanical Corpse többek között szórakoztatta már a Téli fekete zaj, a Harmadik ember fesztivál, a Rakéta fesztivál és a Vaskarácsony közönségét is.


21 óra: Remetemen. A miskolci Szabó Attila egyszemélyes projektje, amely szavakba öntése a saját szájából így hangzik: Hard hitting – long rage.


22 óra: Kragrowargkomn (SVK). Egyszemélyes projekt Pozsonyból, mely 2015-ben indult, akkor még G# néven. Színtiszta, igazán hangos drone zene, egy 6 húros basszusgitáron és túlvezérelt erősítőkön. Az azóta már Kragrowargkomn névre keresztelt formáció kiegészítette eddigi zenei irányultságát némi mocskos ipari beütéssel is. Fekete, kimerült kakofonikus akkordok, fokozódó zenei szentenciák, lehangolt basszus témák, monoton industrial dob ütemek, melyek el tudják vezetni a hallgatóságot a hisztéria és az őrület bugyraiba.


Pályafutása alatt több zenésszel is kooperált A teljesség igénye nélkül: Last King Of Poland, The Bassenger (aki a már a BanZaj-t is megjárt osztrák Phal:Angst zenekar basszusgitárosa), vagy a Matra zenekar amelynek tagjai ő, kollaborálva a 900piesek-el, valamint volt közös munkája a Drénnel is, amelyet g#Drén néven aposztrofáltak