Már tart a Forest Offices műszaki átadása. A hétszintes, hipermodern irodaházat bő egy év alatt építették fel a Tüzér utcában.
Nagyszerűen sikerült a Forest Offices Debrecen világításpróbája – közölte Oláh Tibor fotóival Facebook-oldalán a tervező cég, a Bord Stúdió Kft. Mint ismert, a Debreceni Vagyonkezelő Zrt. és a Hunép Zrt. közös beruházásában, az Új Főnix Terv részeként Kelet-Magyarország legnagyobb A kategóriás, úgynevezett LEED Gold minősítésű irodaházát építették fel a Főnix Csarnok mellett.

Az irodaház külön látványossága lesz az a három úgynevezett pajzsfal, amelyeket led-lámpákkal világítanak majd be. Ennek a világításnak tartották meg a próbáját.

Bencze Zoltán, a Hunép Universal Zrt. projektvezetője a Dehir.hu érdeklődésére elmondta,
a Forest Offices műszaki átadása elkezdődött, a folyamat várhatóan a hónap végén zárul, azután adják majd át az üzemeltető cégnek a „kulcsokat”.
A 10 milliárd forintos beruházás célja, hogy a létesítmény potenciális versenytársává váljon a pesti irodaházaknak, ezzel is minél több gazdasági szereplőt csábítva Debrecenbe, főképp az úgynevezett SSC szektor szereplőit.


A három szárnyból álló irodakomplexum földszint szárnyanként egy szinttel csökkenő, összesen 22 ezer négyzetméternyi, flexibilisen osztható irodaterületén
2500-an dolgozhatnak majd, a mélygarázsban 198 darab parkolóhelyet alakítanak ki.
komplexum környezetbarát, energiahatékony építészeti megoldásokkal, világos belső terekkel, zöldtetővel, terasszal, kávézóval és étteremmel hangulatos környezetet teremt a nagyerdei övezetben. Ezáltal a környéknek új arculata alakul ki, igazodva a környezetében lévő új, modern épületekhez, így a Kassai úti campus épületeihez, a Főnix Csarnokhoz és a Debreceni Sportuszodához.

Papp László polgármester korábban kiemelte,
a Forest Offices nem csupán a munkahelyteremtéshez járul majd hozzá, hanem ahhoz a törekvéshez is, hogy új városrészközpontok alakuljanak ki Debrecenben.
A Forest Offices Irodaház honlapján egy virtuális túrát is lehet tenni a 33 ezer négyzetméteres irodaházban.