Kétszer vezetettek a debreceniek, de 65 perc ádáz küzdelem nem hozott döntést, a szétlövés pedig a ferencvárosiaknak kedvezett.
Akárcsak a bajnoki nyitányon, ezúttal is egy pontot szerzett a DEAC az FTC vendégeként, s most is a fradistáknak jutott kettő. 

A vasárnap esti mérkőzésen kétszer is vezetett a DEAC, ám a házigazda mindkétszer egyenlíteni tudott. Az FTC nagy erőkkel rohamozott végig a meccs során - mutatja ezt, hogy több mint kétszer annyi lövést eresztett meg az ellenfél kapujára, mint a Debrecen. Magyarázatként szolgálhat, hogy a DEAC jóval többet volt kénytelen emberhátrányban játszani. Sikeresen védekezett, köszönhetően Hetényi Zoltán remek formájának is - a DEAC hálóőre ezúttal is 97 százalékos teljesítménnyel zárt, fölényesen vezeti a liga kapusrangsorát. 

Megismétlődött tehát a szeptember 9-i mérkőzés végeredménye, a rendes játékidő és a hosszabbítás után mindkét összecsapás 2-2-re állt, s akkor is, most is a fradista Tóth Adrián szétlövéses gólja zárta le a csatát.

FTC Telekom - DEAC 3-2 (0-1, 1-0, 1-1, 0-0, végül: 1-0)

Pesterzsébeti jégcsarnok, 350 néző, vezette: Kincses, Haszonits, Soltész, Váczi.

DEAC: Hetényi Z. (Nagy P.) - Antal, Behal, Turcotte, Izacky, Novotny - Vuorijarvi, Kovács, Németh, Hári, Salló - Hetényi P., Berta, Molnár, Silló, Kulesov - Erdei, Szokolov, Vincze, Márton. - Edzők: David Musial és Kecskeméti Áron.

Gólok: Pavuk (27.), Walls (57.), Tóth (a szétlövés során), illetve Izacky (13. perc - assziszt: Molnár és Berta), Salló (56. - a: Németh)
Kapura lövések: 60, illetve 26
Kiállításpercek: 6, illetve 20

További eredmények:
Schiller-Vasas HC - Sport Club Csíkszereda (romániai)     3-10
Fehérvári Titánok - Dunaújvárosi Acélbikák                        1-3
Gyergyói HK (romániai) - EV Vienna Capitals II (osztrák)   0-1 

A tabella:
 1.  Csíkszereda              8 meccs/23 pont
 2.  FTC                                      9/19
 3.  DEAC                                   8/16
 4.  Dunaújváros                         8/15
 5.  UTE                                      7/12
 6.  Brassó                                  7/12
 7.  Vienna Capitals II                 7/ 8
 8.  Fehérvár                               7/ 7
 9.  Gyergyó                                6/ 5
10.  Vasas                                   8/ 4
11.  Hokiklub Budapest               7/ 2

Pénteken 18 órakor az ASC Corona Brasov elleni hazai meccs következik a DEAC számára, október 7-én, vasárnap Dunaújvárosban  játszik a debreceni együttes, egy nappal később pedig az UTE vendégeként a fővárosban lép jégre.