A Debrecen-Mester utcai Református Egyházközség templomában ma felszentelték azt a harangot amit a Balogh család adományozott. Az ünnepségen Fekete Károly a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke hirdette az igét. Barcsa Lajos alpolgármester azt mondta, a harang az Isten és ember közötti kapcsolat egyik szimbóluma.
Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke vasárnap délelőtt megáldotta a Mester utcai templom legújabb harangját. A csaknem 140 kilós bronz harangot a Balogh család adományozta a gyülekezetnek.

 - Hirdesse ez a harang az Atya-Fiú-Szentlélek teljes szentháromságát, az örök és igaz Isten  szerető akaratát, Jézus Krisztus öröké való hatalmát és üdvözítő kegyelmét – hallhattuk  Fekete Károlyt.

Az ünnepség ezután a  templomban folytatódott, ahol a püspök hirdette az igét. Az adományozó család nevében Balogh István szólt a jelenlévőkhöz. Bár ő már nem a városban él, gyakran látogat vissza. A család nem először adományozott harangot.
- Mike és Őri nagyszüleink által 80 évvel ezelőtt adományozott bronzharangnál emlékezhettünk eleink tetteire. A 70. évfordulós ünnepi Istentisztelet után erősödött meg az a szándékunk, hogy eleink jó példáját követve segítsük ezt a szépen működő gyülekezetet
– mondta Balogh István.

A templomban eredetileg három harang volt de a legkisebbet a 2. világháború alatt a hadsereg elvitte. Ezt pótolták most. Barcsa Lajos alpolgármester az ünnepségen úgy fogalmazott, a  keresztyén vallás egyik legszentebb jelképe a harang.

- Nem csak a templom hanem a harang is az ember-Isten kapcsolat egyik szimbóluma. A harang egy csodálatos hangszer, mely kortól, nemtől, társadalmi helyzettől egyformán mindenki számára ugyanazt a szózatot hirdeti – hangoztatta  Barcsa Lajos.

Az Istentiszteleten megemlékeztek a templom fennállásának nyolcvanadik évfordulójáról is.