Battai Sugár Katinka harmadik helyen végzett a kadet és a junior mezőnyben is. A kadet lányoknál négyen vívhattak a döntőbe jutásért.
Remek hétvégét zártak a TFSE és az Interfencing Debrecen SC kardvívói a kadet és junior Magyar Kupában. A szombati junior versenyen a hölgyek mezőnyében mindkét debreceni induló a legjobb 32 versenyző közé jutott.

Battai Sugár egészen az elődöntőig menetelt, ahol egy magas színvonalú, végletekig kiélezett asszóban mindössze egyetlen találattal maradt alul válogatottbeli csapattársával, Nagy Valentinával szemben.

A vasárnapi kadet mezőnyben a fiúknál Bányay Marcell jutott a legjobb 32 vívó közé. A lányoknál Battai Sugár, Simon Petonella, Varga Emília és Wladimír Véda egyaránt a nyolcaddöntőbe jutott.

A négy közé kerülésért azonban már csak Sugár vívhatott, aki az előző naphoz hasonlóan ismét bronzérmet szerzett.

Ezzel az eredményével a cívisvárosi vívó továbbra is vezeti a kadet ranglistát és az előkelő 3. helyre lépett elő a junior ranglistán.

„Nagyon örülünk az eredményeknek, hiszen a kadet mezőnyben 4 sportolónk is a legjobb 16 versenyző közé jutott, ami bizonyítja, hogy milyen erős műhelymunka folyik az egyesületünkben” – értékelte röviden a hétvége teljesítményét Sápi Máté, az egyesület elnöke.