Több tűzesethez kellett riasztani a tűzoltókat, míg a rendőrök is számos esetben vonultak a helyszínre. Ügyeleti hírek a katasztrófavédelemtől és a rendőrségtől. 
Hétfő hajnalban Debrecenben, a Fényes udvar egy tízemeletes társasház lépcsőházában szórólapok égtek. A debreceni tűzoltók kiérkezésre a tűz elaludt, az épület azonban kismértékben füsttel telítődött. Az egységek az átszellőztetést végezték el.

Körösszegapáti közelében két körbála gyulladt meg az út mellett, a komádi önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat.

Egy platós teherautó motortere égett tegnap délután Kaba közelében. Az autó vezetője tűzoltó készülékkel a lángokat eloltotta. A kabai önkéntes és a püspökladányi hivatásos tűzoltókat riasztották a helyszínre, akik átvizsgálták a járművet. A tűz nem terjedt át a rakományra.

Debrecenben, a Luther utcában egy huszonöt méteres fa megdőlt és a vasúti pályán a felsővezetékhez ért. A vezetéktől a fa kigyulladt. A debreceni hivatásos tűzoltók a területet biztosították, a MÁV szakemberei pedig a káreset felszámolást saját eszközökkel végezték el. Az eset a vonatközlekedést nem befolyásolta.

Hétfő este egy balmazújvárosi családi ház udvarán kétszáz kilogramm tűzifa égett. A balmazújvárosi önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral oltották el a tüzet.

A Hajdú-Bihar megyei rendőrök az elmúlt 24 órában 3 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, amelyek súlyos sérüléssel végződtek. A szolgálatot ellátó állomány 6 személyt fogott el, akik közül 1 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, 5 főt pedig a velük szemben érvényben lévő körözés alapján. A rendőrök 26 személyt állítottak elő, köztük 3 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 11 esetben történt.