Az ittas férfi kilépett az úttestre, és lentette az autót. A hajdúnánási sofőr olyan mérges lett, hogy arcon ütötte.
A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki a kocsiját leintő sértett előtt megállt, majd az autóból kiszállva ököllel arcul ütötte

A vádirat szerint az ittas sértett július 27-én a kora hajnali órákban taxit akart fogni.  Debrecen belvárosában, amikor a vádlott gépkocsijával arra közlekedett. Ezt látva az ittas sértett az úttestre, a jármű elé lépett, mivel azt hitte, hogy egy taxi közeledik felé.

Az autót vezető hajdúsámsoni férfi látva a sértettet és kézmozdulatát megállt, kiszállt, majd kérdőre vonta, hogy mit akar.

Mivel a sértett nem válaszolt, ezért mérgében a vádlott egy alkalommal arcul ütötte, aminek következtében az ittas férfi elesett.

A férfi a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedett. Figyelemmel azonban a sérült testtájékra, az elkövetés módjára, a vádlott szándéka 8 napon túl gyógyuló sérülés okozására irányult.

 A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlott ellen súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A vádiratban tárgyalás lefolytatása nélkül, büntetővégzés keretében közérdekű munka büntetés kiszabására tett indítványt.