• A gyanú szerint egy helyi férfi késsel sebesítette meg feleségét hétfőn Szentpéterszegen.
  • A nő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette – közölte a rendőrség. Amikor a rendőrök a helyszínre értek, a teraszon egy nő holttestét találták, míg a feltételezett elkövető a kertben egy késsel fenyegetőzött.
  • A férfit a Terrorelhárítási Központ műveleti egysége fogta el. Az ott élők megdöbbentek: csendesnek ismerték a családot.

Megdöbbentő családi tragédia rázta meg Szentpéterszeget hétfő délután. A rendőrség arról tájékoztatott, hogy bejelentést kaptak, miszerint egy helybeli férfi késsel támadt a feleségére. A rendőrök a helyszínre mentek, ahol a teraszon egy nő holttestét találták, míg a feltételezett elkövető a kertben egy késsel fenyegetőzött.

Információink szerint a férfi öngyilkosságot helyezett kilátásba, így az időközben riasztott Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egységének kellett ártalmatlanítania. Az utcát a rendőrök lezárták, a feltételezett elkövetőt a mentősök kórházba szállították, majd megkezdődött a helyszínelés.

A hír hallatán kollégáink a helyszínre siettek. A településre érkezve feltűnt, hogy minden csendes, járókelőt sem nagyon lehetett látni a környéken. A helyiektől megtudtuk, mindenkit megdöbbentettek az események, hiszen nem volt előjele a tragédiának, a vállalkozóként dolgozó férfit csendes, visszahúzódó embernek ismerték. Mint kiderült, pár évvel ezelőtt már próbálkozott öngyilkossággal, akkor benzinnel lelocsolta, majd felgyújtotta magát, de azóta semmi balhéja nem volt. A fia a szomszéd utcában lakik, a ház előtt jó pár parkoló autót láttunk, egy furgonból éppen több megtermett férfi szállt ki, állítólag a vállalkozó fiának az emberei, aki nem ismeretlen a rendőrök előtt.

Dörrenések

A helyiek elmondása szerint a műveleti egység emberi három óra körül lendültek akcióba: egy párhuzamos utca felől, a telkeken át közelítették meg az elkövetőt, majd lövéseknek tűnő zaj hallatszott. Információink szerint ezek valószínűleg hanggránátoktól eredtek, amelyeket akkor használtak a rendőrök, amikor ártalmatlanították a feltételezett elkövetőt.

Épp ebben az időben ért haza a munkából az utcában lakó Ilona, aki nagyon megijedt a felfordulás láttán.

– Láttam, hogy le van zárva az utca és többen is bámészkodnak befelé. Megijedtem, hogy mi történhetett, akkor mondták a többiek, Árpi megbolondult és megölte a nejét. Az udvarról figyeltem, ahogy megindulnak a kommandósok, majd 4-5 lövésnek hangzó dörrenést hallottam. Hirtelen arra gondoltam, túszul ejthette a családját, azért törtek rá a rendőrök. Érthetetlen ez az egész, én egy rossz szót nem tudok róluk mondani, köszönő viszonyban voltunk velük, csendes, tisztességes embereknek ismertük őket – meséli Ilona.

A helyszínelés még este is tartott, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság gyilkosság miatt indított nyomozást.