Nem sikerült szerződést kötni azzal a céggel, amelyik még a nyár elején megnyerte a Berettyóújfalu és Tépe közötti kerékpárút kivitelezésére kiírt közbeszerzést – derül ki a Közebeszerzési Értesítőből.
A bihari város és a község között az ajánlattételi felhívás szerint 8,3 kilométer hosszú kerékpárutat kellene építeni (jellemzően 3,25 méter szélességben), az utat három csatorna keresztezi.

A beruházó Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő felhívására a tiszakécskei Duna Aszfalt Kft., az olcsvaapáti ZEMPLÉNKŐ Kelet-magyarországi Építőipari Fővállalkozó és Bányászati Kft., a nyírcsászári „MULTIMAX 99” Kft., a nyíregyházi „KE-VÍZ 21” Építőipari Zrt. és az üllői EuroAszfalt Kft. pályázott. Az, hogy melyik cég nyert, nem derül ki a rendelkezésre álló információkból. De az igen, hogy a szerződéskötésre rendelkezésre álló 60 nap az aktus nélkül lejárt június 18-án lejárt.

A NIF részéről tavaly augusztusban azt ígérték, hogy a kerékpárút az idei év végére elkészülhet bruttó 1,1 milliárdos költség mellett.