Egy friss felmérés szerint a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma a legerősebb a városban.
A veszprémi Lovassy László Gimnázium vezeti a középiskolák rangsorát - tette közzé a legjobbiskola.hu portál hétfőn. Az MTI-hez eljuttatott összegzés szerint a második helyezett a nyolcosztályos, budapesti Deák Téri Evangélikus Gimnázium lett, a bronzérmet pedig ugyanezen intézmény négy évfolyamos képzési formája szerezte meg.
A legjobb debreceni iskola az összesítés szerint a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma hatosztályos képzése, mely a hetedik lett.
Ugyanennek az iskolának a négyosztályos képzése a 13. helyen végzett.

A Debreceni Fazekas Mihály Gimnázium hatosztályos képzése a 33. helyen szerepel a listán. A négyosztályos képzés a 40.

A Tóth Árpád Gimnázium négy évfolyamos képzése az 53. helyet szerezte meg.

A stabilan jól teljesítő iskolák alkategóriában a TÁG a harmadik helyen végzett.

A Debreceni Ady Endre Gimnázium hat évfolyamos képzése a 122. lett, a hatosztályos képzése a 144.
A szakgimnázium alkategóriában a legjobb debreceni iskola a DSZC Mechwart András Gépipari és Informatikai Szakgimnáziuma,
az iskola a 189. helyen szerepel az országos összesített rangsorban.
     
A Debreceni Református Kollégium Gimnáziuma a 303-ik, a Svetits-gimnázium a 313-ik.

A feltörekvő iskolák között szép eredményt ért el a a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola, mely a 11. helyet szerezte meg.

 A legjobbiskola.hu portál 1000 intézmény 1700 képzési formáját rangsorolta. A készítők nevében Palotás Ádám közölte: a más listáknál szokásos egy év helyett öt esztendő érettségi és kompetencia-felmérési eredményeit átlagolták, így egy-egy jó vagy rossz év nem torzítja az eredményeket, hanem egységes képet lehet kapni az egyes középiskolák teljesítményéről.

Kitért arra is, hogy minden iskolánál külön kiemelték a legsikeresebb érettségi tantárgyakat. Minden érettségi tantárgyból meghatározták az országos átlagot és ehhez viszonyították, hogy egy-egy iskolában mennyivel lett jobb vagy rosszabb az érettségi eredmény. Így az a diák, amelyik tudja, milyen tárgyból szeretne felvételizni, könnyen kiválaszthatja, melyik középiskolában van esélye a legjobb eredményt elérni.