A sokszorosított grafikai eljárások közül a linómetszés a művész legkedveltebb technikája, de rézkarcokat, litográfiákat is készít.
A debreceni születésű Tamus István grafikusművész, tanár képeit láthatjuk a Sesztina Galáriában: a tárlatot október 12-én, pénteken 17 órától nyitja meg Áfra János művészeti szakíró, költő. Az eseményen közreműködnek Kovács Lajos és barátai (Kovács Lajos - szájharmonika, Pércsi Sándor - gitár, Tóth Csilla - ének). A kiállítás november 10-ig tekinthető meg, vasárnap és hétfő kivételével 10-től 18 óráig.

Tamus István 1978-ban a nyíregyházi Bessenyei György Tanárképző Főiskolán rajz-földrajz szakos, majd 1986-ban a Magyar Képzőművészeti Főiskolán művészeti rajz, művészettörténet és ábrázoló geometria szakos tanári diplomát szerzett. Tagja a Magyar Grafikusművészek Szövetségének. Számos művésztelep meghatározó alkotószemélyisége az elmúlt két évtizedben. Pedagógiai munkássága szintén igen jelentős, melyet számos szakmai díj, elismerés fémjelez. 2000-ben a Grafikusművészek Ajtósi Dürer Egyesülete (GADE) megalapításakor a szakmabeliek összefogását, a jelentős alkotók hagyatékának ápolását és a tudás átörökítését tűzte ki célul.

A sokszorosított grafikai eljárások közül az elmúlt évtizedekben egyértelműen a linómetszés vált Tamus legkedveltebb technikájává, de rézkarcokat, litográfiákat is készít, és a foltmaratás, vagyis az aquatinta technikájával ugyancsak dolgozik.