Kedden elkezdődik a Vámospércsi és a Létai út csomópontjának átalakítása - jelentette be hétfői sajtótájékoztatóján Türk László, a városrész önkormányzati képviselője.
A munkát a Vámospércsi úton kezdik, a Létai úton a közműkiváltásokat tervezik elvégezni idén. Amint az időjárási körülmények lehetővé teszik, 2019 tavaszán a Létai úton folytatódik az útépítéssel kapcsolatos munkavégzés. Kedvező időjárás esetén előreláthatólag 2019 tavaszának végére befejezhetik a beruházást.

Az építés során a Létai úti ágat 145 méter hosszban alakítják át, mely egy új sávval bővül,
így a Létai út felől a jelenlegi egy sáv helyett két sávon kanyarodhatnak majd az autósok a Vámospércsi útra, csökkentve ezáltal a várakozási időt a csomópontban.
A Vámospércsi úti szakaszt 150 méter hosszon alakítják át, mely során többek között a meglévő buszperont is meghosszabbítják. A csomópont átalakítása tartalmazza a csapadékvíz-elvezetés kiépítését és a közműkiváltási munkákat is.

A beruházás költsége bruttó 160 millió forint, melyet az önkormányzat saját forrásból finanszíroz.

Debrecen közútjainak korszerűsítése, fejlesztése évek óta kiemelt feladata az önkormányzatnak - hangsúlyozta Türk László.
A Vámospércsi – Létai úti csomópont kapacitásbővítő átalakításának munkáit megelőzően a 2018-as évben eddig elkészült az Egyetem téri körforgalom és Nagyerdei körút átépítése, a Gázvezeték utca korszerűsítése, a Felsőpércsi út I. üteme, Szőlőskert utca, Gohér utca I. üteme, Szitakötő köz, Kisdobos utca, Új utca, Szarvas utca, Kismarja utca, valamint megkezdődött a Gönczy Pál utca I. ütemének kivitelezése is.

Jelenleg is folyamatban van a Fokos utca I. ütem, Szilva utca, Csengő utca és Kertekalja utca kivitelezőinek beszerzése. Mindezekkel egyidőben, zajlik az István út – Szoboszlói út kapacitásbővítő átépítése, folyamatban vannak a Nagysándor-telep – Vulkántelep és Fészek lakópark (Téglagyár városrész) csapadékvíz-elvezetésének kivitelezési munkái, valamint hamarosan megkezdődik a Nagyerdei körút – Pallagi úti csomópont körforgalommá történő átépítése.