A Mezőkövesd fordulatos mérkőzésen 2-2-es döntetlent játszott a vendég DVSC-vel szombaton a labdarúgó NB I 13. fordulójában.
Könyves szemfülességének köszönhetően gyorsan vezetést szerzett a Debrecen, de nem sokkal később a Mezőkövesd szabadrúgásból egyenlített. Ezután felváltva forgott veszélyben a két kapu, de rendre kimaradtak a helyzetek.

Szünet után is izgalmas maradt a mérkőzés, a hazaiak voltak kezdeményezőbbek, ennek eredményeként ismét vezetéshez jutottak a góllövőlistán jelenleg éllovas Molnár révén. A hajrában aztán a nem sokkal korábban beállt Takács pontot mentett a hajdúságiaknak, akik így már öt mérkőzés óta veretlenek.

OTP Bank liga, 13. forduló:

Mezőkövesd Zsóry FC-Debreceni VSC 2-2 (1-1)

Mezőkövesd, 2532 néző, v: Bognár
gólszerző: Koszta (17.), Molnár (72.), illetve Könyves (4.), Takács (86.)
sárga lap: Molnár (44.), Szeles (49.), illetve Tőzsér (44.), Pávkovics (66.), Haris (92.)

Mezőkövesd:
Szappanos - Vadnai, Pillár, Szalai A., Farkas D. - Cseri (Hudák, 77.), Szeles T. - Vajda S. (Silye, 92.), Mevoungou, Molnár G. -Koszta (Drazic, 84.)

DVSC:
Nagy - Ferenczi, Pávkovics, Kinyik, Kusnyír - Haris, Tőzsér - Szécsi (Takács, 67.), Bódi, Varga K. (Jovanovic, 89.), Könyves (Avdijaj, 75.)

Mestermérleg:

Kuttor Attila: Változatos, jó mérkőzést játszottunk. Mindkét csapat győzelemre törekedett. Talán a végén közelebb álltunk a győzelemhez, mert vezettünk. A Debrecen egy felívelésből egyenlített, ez a veszélyes fegyverük. A végén még megvolt a meccslabdánk, de nem sikerült élni a lehetőséggel.

Herczeg András: Fordulatos, izgalmas találkozót játszottunk a Mezőkövesd ellen. A mérkőzés előtt nyilatkoztam, bármelyik csapat megnyerheti a mérkőzést. Mindkét csapat a győzelemre játszott. A hazai jó csapat. 1-0 után nem találtuk a játékunkat, csak a hazaiak egyenlítése után. A Mezőkövesd egy szép találattal egyenlített. Nagy erőket mozgattunk az egyenlítésért. Ez sikerült, a második félidő végén nagyon jól játszottunk.