Majdnem összejött a bronzérem az ifiolimpián, de Ferenczi Nikolett a negyedik hely miatt sem volt elkeseredve, lelkesen és motiváltan tért haza.
Egyéniben a 13., vegyes váltóban pedig a 4. helyen végzett a DSC-SI triatlonistája, Ferenczi Nikolett az ifjúsági olimpián Buenos Airesben. A Debreceni Sportcentrum-Sportiskola versenyzője élete, eddigi pályafutása legfontosabb versenyén van túl, ahol nagyon sok élménnyel és tapasztalattal gazdagodhatott.

A tizenharmadik helyezés eléréséhez flúgos futam vezetett, nagyon sok volt az esélyes, több volt a meglepetés is.

A sportolólány azt mondta, elégedett, hiszen nem rossz a világ legjobb 13 versenyzője között lenni.

Hozzátette, voltak olyan országok, mint például Kolumbia, vagy Szingapúr, melyek versenyzői meglepően jól szerepeltek, rájuk még a magyarok sem számítottak. De maga mögé utasított olyan versenyzőt is, akitől nyáron kikapott az Eb-n.

- Nem rossz ez az eredmény, szerintem az úszásomon rontottam el, de elégedett vagyok, annak ellenére, hogy lehetett volna jobb is – fogalmazott a fiatal tehetség.

Váltóban alaposan túlteljesítettek, hiszen a hetedik-nyolcadik hellyel számoltak, ehhez képest összejött a negyedik pozíció. Ferenczi Niki egy belga lánnyal, egy brit fiúval és egy magyar sráccal egy csapatban vágott neki a futamnak, s mint mondta, nagyon jó volt az összhang köztük. Minden egyes pillanatát élvezték a versenynek, rengeteget szurkoltak, és aztán ünnepeltek. Mint mondta, brit csapattársa nagyon el volt keseredve a negyedik hely miatt, de Ferenczi Niki egyáltalán nem. Számára sokat jelentetett az a rengeteg izgalom és élmény, amit versenyzés közben szerzett és amit soha nem fog elfelejteni.

A váltó sorrendjében harmadikként állt rajthoz, és Ferenczi Nikolett szerint a lehető legjobb helyen volt, hiszen ha elsőnek indul, akkor benne lehetett volna a pakliban a rontás lehetősége, úgy véli, mindig jobb a közepén menni, mert akkor vagy fel kell hozni a csapatot, vagy pedig szinten kell tartani a pillanatnyi teljesítményt.

Három hetet töltöttek Buenos Aires-ben, és a verseny mellett arra is volt lehetőségük, hogy megnézzék a várost.

- Tévében mindig lehet látni az olimpiai falukat, élőben azonban teljesen más minden. Az a tudat, hogy az épületeket kizárólag miattunk húzták fel, nagyon érdekes élményt jelentett. Mindenki kedvesen viselkedett velünk, különleges volt mindezt átélni. Szombaton értünk haza egy nagyon hosszú utazás után, nem nagyon volt idő átállni, hiszen három nappal később el kellett kezdeni a hajnali edzéseket. Nem akartam még versenyezni márciusig, de azért ott voltam a múlt hétvégi Nagyvárad-Debrecen szupermaratonon – tette hozzá.

Mint mondta, az a másfél hét, ami pihenéssel telt el, elég volt ahhoz, hogy újra igényelje az intenzív mozgást, az edzéseket. Hozzátette, nagyon várja az új szezont, hiszen lép előre egy korosztályt, ami már jelentős változás lehet a nemzetközi versenyeken is. Élvezi, hogy újra itthon készülhet azzal a társasággal, amit már megszokott.