Kézilabda szakosztály alakult meg október közepén a Józsai Szabadidő és Tömegsport Egyesület keretein belül. A szabadidősport és a labdarúgó szakosztályt november első napjaiban hozták létre a már meglévő WKF karate szakosztály mellé. Minden szakág a józsai Lorántffy Zsuzsanna Általános Iskolában található meg.
A kézilabda iránt a 8-tól 12 éves korú gyerekek között a legnagyobb az érdeklődés, de az amatőr felnőtt csoportba is sokan jelentkeznek. A futball iránt az érdeklődés egészen az óvodás korosztálytól kezdődően jelentős. A Józsai SZTSE szintén nagy tagsággal rendelkezik a felnőtt megyei nagypályás, kispályás és teremlabdarúgók területén, akik örömmel folytatnák újra a labdarúgást hazai környezetében. Kuriózum a józsai leány foci csapat megalapítása.

A klubnál kiemelkedő helyen áll a felkészítés a versenysportra és a nevelés, ehhez hatékony eszköz az atlétika mindennapi gyakorlása.

Továbbá nagy hangsúlyt kap a szabadidősport (családi torna, erdei futás, sportnap, kerékpározás) szervezése is. Így kívánja elérni az egyesület az ovis korosztálytól az egyetemi hallgatókig a legszélesebb sportolni vágyó réteget.

Ezt professzionális keretek közé kívánja emelni a Józsai SZTSE, ezért önálló szabadidősport szakosztály megalakításáról döntöttek. November 17-én, a DMK Józsai Közösségi Házban családi sportnapot szervez a klub, ahol 10 és 16 óra között különböző sportágakat (Hot– Iron, karate, kézilabda, labdarúgás) próbálhatnak ki az odalátogató családok ingyenesen, illetve ételkóstolókra, vércukorszint mérésre is lesz lehetőség. A legkisebbeknek külön, a sportágakkal kapcsolatos kézműveskedés is lesz. A rendezvény védnöke Mazsu János önkormányzati képviselő.