A tavaly év végén nagy sikerrel debütált Örkény-darabot, a Macskajátékot adják elő a debreceni színészek.
Külföldi vendégjátékra indult szombaton a Csokonai Színház társulata. A tavaly év végén nagy sikerrel debütált Örkény-darabot, a Macskajátékot adják elő vasárnap este Brassóban a 29. Nemzetközi Kortárs Dramaturgiai Fesztiválon, ahol tavaly Az ajtó című Szabó Magda-darabbal szerepelt színház, és ahol Kubik Anna Emerenc szerepéért elnyerte a legjobb színésznőnek járó díjat.

A szereposztás javarészt változatlan: Orbánné szerepében Ráckevei Anna, Giza szerepében Kubik Anna, Paula szerepében Oláh Zsuzsa lép színpadra, Majzik Edit, Újhelyi Kinga, Miske László, Jámbor József és Janka Barnabás mellett. Józsi szerepében azonban Pál Hunor helyett Vranyecz Artúrt láthatja majd a brassói közönség.

A méltán népszerű író, Örkény István 1963-as kisregénye alapján készült Macskajátékot a tavalyi évadban mutatta be a Csokonai Színház társulata.

A darab egy nem hétköznapi, nyugdíjas szerelmi háromszöget vázol: a hatvanas éveiben járó özvegy Orbán Béláné, Erzsi egyedül él Budapesten. Külföldön élő, tolószékes nővérével, Gizával folytonosan levelezgetnek és telefonálgatnak. Orbánné egy nap találkozik régi barátnéjával, Paulával, aki külsejével nagy hatást gyakorol rá. Erzsi titkos szerelmével, a lecsúszott operaénekessel, Csermlényi Viktorral is randevúzik, amit a nővér hevesen ellenez. Lassan kialakul a három öreg között egy szerelmi háromszög...