A Debrecen 2023 Programiroda élen jár a közösségépítésben: a Debreceni Hajdú Táncegyüttessel és a Pendely Énekegyüttessel közös flashmobjukról készült videót már több mint 33 ezren tekintették meg.
Óriási online érdeklődés övezi az EKF Debrecen 2023 Programiroda, a Debreceni Hajdú Táncegyüttes és a Pendely Énekegyüttes közösségi akcióját: az idén 60 éves nagy múltú debreceni táncegyüttes közel 40 tagjának táncától és a Fölszállott a páva 2017-es kategóriagyőztes énekegyüttesének hangjától zengett nemrég a Nagypiac a belvárosban.
A flashmobról a Médiacentrum Debrecen készített felvételt, melyet eddig több mint 33 ezer alkalommal tekintettek meg
– ez a szám pedig folyamatosan nő.


„Nagy öröm számunkra, hogy a programiroda közösségépítő kulturális megmozdulásait hatalmas siker övezi. Elsőként a Kodály Filharmóniával működtünk együtt, akik Vivaldi Négy évszak című művét "vitték színre" az adott évszakokhoz kapcsolódóan a debreceni Fórum Bevásárlóközpontban. A szokatlan fellépésről megosztott videó 151 ezer embert ért el és 461 ezer alkalommal tekintették meg.
Ezen a sikeren felbuzdulva új alternatív tereket, újabb kulturális csoportokat igyekeztünk megszólítani és bevonni a közösségépítésbe. Így készült el a most debütáló kisfilmünk a Debreceni Hajdú Néptáncegyüttessel és a Pendely Énekegyüttessel a debreceni Nagypiacon"
– hangsúlyozta Porkoláb Gyöngyi, az EKF Debrecen 2023 Programiroda operatív igazgatója.