Jogerősen két év börtönt kapott az a férfi, aki ittasan, jogsi nélkül okozott balesetet. Nem segített az égő autóban ülő utasán, elszökött Olaszországba.
A Debreceni Ítélőtábla hétfőn jogerősen segítségnyújtás elmulasztásának bűntette, testi sértés bűntettének kísérlete és kábítószer birtoklásának vétsége miatt 2 év börtönbüntetésre, 2 év 6 hónap közúti járművezetéstől eltiltásra és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte azt a férfit, aki ittasan, jogosítvány nélkül okozott balesetet Püspökladányban.

A bíróság által megállapított tényállás szerint az érvényes járművezetői engedéllyel nem rendelkező vádlott 2014 júniusában, Püspökladányban egy este több szórakozóhelyet felkeresett, ahol szeszes italt fogyasztott. Útközben felvette az unokatestvérét, majd annak nővérét és egy ismerősét is. A hajnali órákban, a négysávos 42-es főút Püspökladányon átívelő szakaszán a belső forgalmi sávon a belvárosban autózott utasaival. Egy kereszteződésben hirtelen balra nagy ívben kanyarodott. A kanyarodás közben azonban kisodródott és átszakította az ott lévő ház kerítését, kiütötte a gázcsonkot, a kiömlő gáz pedig meggyulladt, és az autó illetve az épület is lángra kapott.
Az autóban lévő egyik utas elvesztette az eszméletét.
Az utasok az autóból kiszállva azonnal a magatehetetlen társuk segítségére siettek, kihúzták a lányt, aki hamarosan magához tért.

Eközben a vádlott azonnal elhagyta a helyszínt. Az éjszakai szolgálatban lévő rendőrtörzszászlós segített a lakóknak kimenekülni, a házból és értesítette a mentőket és a rendőrséget.

A vádlott telefonon felvette a kapcsolatot Olaszországban élő apjával és Budapestre,
majd Olaszországba menekült, ahonnan 2014 szeptemberében tért haza és feladta magát.
A tárgyalás részét képezte a vádlott két másik esete is, a férfi 2015 májusában egy püspökladányi szórakozóhelyen záróra után a tulajdonossal került szóváltásba, majd bántalmazta a sértettet. 2016 áprilisában pedig kábítószert fogyasztott, amit a teszt ki is mutatott.

A férfi nem jelent meg a bíróságon, távollétében ítélték el.