Debreceni, józsai, hajdúböszörményi utánpótlás korú karate versenyzők edzhettek együtt a legjobb nagyszalontaiakkal.
A Hajdú Bushido Karate SE–Józsai SZTSE WKF Karate Szakosztály meghívására érkezett az őszi iskolai szünetben WKF karate szemináriumot tartani Pocsai István karate edző Nagyszalontáról. Így a debreceni, józsai, hajdúböszörményi utánpótlás karate versenyzők együtt tréningezhettek a nagyszalontai legjobb WKF versenyzőkkel.

A két edzésből (kata és kumite) és egy WKF karate háziversenyből álló szemináriumnak a Hajdúböszörményi EastFighters SE adott otthont.  A szeminárium szervezője, Őri Krisztián eredményesnek értékelte az edzőtábort, mivel nem csak az olimpiai rendszerű sport karate terén fejlődtek a hajdú-bihari karatékák, hanem

a határon átnyúló sport együttműködés terén is egy újabb lépcsőt lépett előre a Bihar-Bihor régió.

A cívisvárosi karate klubok (Hajdú Bushido illetve Józsai SZTSE) életében az együttműködés a jövő alapja, hiszen a sportág tokiói olimpiai megjelenésével rohamosan nő a karatét választó gyermekek száma. Ehhez nagy segítséget ad a közös munka a Margitta, Nagykároly, Nagyszalonta, Nagyvárad karate egyesületeivel, illetve az újonnan megalakult DEAC Karate Szakosztállyal.