Szombaton se unatkoztak megyénk tűzoltói. Mutatjuk, milyen esetekben riasztották őket. 
Kétszáz négyzetméteren aljnövényzet lángolt a debreceni Almáskert utcában tegnap délelőtt. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói egy vízsugárral oltották el a tüzet.

A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltókat is riasztották szombaton délelőtt. Hajdúhadházon, a Fényes Telepen egy családi ház udvarán kerti hulladék égett. A lángok továbbterjedtek és veszélyeztették a közeli erdőt. A tűzoltókat a lángokat eloltották.

Egy személygépkocsi gyulladt ki tegnap a debreceni Józsakert utcában. A parkoló autó teljes terjedelmében lángolt a debreceni egység kiérkezésére. A tűzoltók egy vízsugárral fékezték meg a lángokat.

Balmazújváros-Nagyháton egy személygépkocsi árokba borult, majd a fának csapódott. A balmazújvárosi önkormányzati tűzoltókat riasztották, akik az autót átvizsgálták, áramtalanították, majd a kerekeire állították. A gépkocsi vezetője a baleset során nem sérült meg.

A 4-es számú főúton mentén Kaba közelében a száraz avar égett szombat délután közel háromezer négyzetméteres területen. A püspökladányi hivatásos és a kabai önkéntes tűzoltók három vízsugárral és kéziszerszámok segítségével oltották el a tüzet.

Hatszáz négyzetméteren Püspökladány közelében is a száraz avar lángolt tegnap, a 4-es számú főút mentén. A püspökladányi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral avatkoztak be.

Derecske közelében két személygépkocsi ütközött össze a 47-es számú főúton. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók vonultak a helyszínre, akik a feszültségmentesítést végezték el. A balesetben egy ember sérült meg és jelentős anyagi kár keletkezett.

Az M3-as autópályán Hajdúnánás közelében a nádas égett 50 m2-en. A hajdúnánási hivatásos tűzoltók kéziszerszámok segítségével oltották el a lángokat.

Délután a debreceni köztemetőben keletkezett tűz, melyet a tűzoltók kiérkezése előtt egy járókelő eloltott, ezután az egység az utómunkálatokra avatkozott be.

Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság