A Görögországban lezajlott crossfit Spartan Trifecta Világbajnokságon mindhárom számát megnyerte Szabó Dávid önkéntes területvédelmi tartalékos törzsőrmester.
Szabó Dávid a 18-24-es életkor Age Group kategóriájában a Super és Sprint versenyszámok után a Beastet is megnyerte Spártában, ezzel korosztályos világbajnok lett. Ráadásul mindhárom távon elsőként lépte át a célvonalat az összes Age Group kategóriában induló versenyző közül.

A speciális, nagy akaraterőt és állóképességet igénylő versenyeket különböző akadályokat kell leküzdeni a versenyzőknek. A Sprint értelemszerűen a legrövidebb, az 5-8 kilométer hosszúságú távon több, mint húsz jellegzetes spártai akadályt kell leküzdeni. A Super táv a közepes hosszt jelenti, hiszen a 13-16 kilométeres szakaszon már több mint huszonöt spártai akadályon kell túljutni a korábbinál nehezebb terepen. A  Beast a három verseny közül a legnehezebb, mert ez már nem csupán az állóképességet, a kitartást és harcosságot teszi próbára, hanem az elmét is. A 19-22 kilométert is meghaladó távot több, mint 30 spártai akadály nehezíti.

- A sport mindig is az életem alapja volt. Számos sportágat kipróbáltam általános és középiskolás koromban, mielőtt az egyetemen tanulhattam volna részletesebben, módszertani elvekkel egybekötve azokat. Az erőnléti sport erőt, szabadságot, kikapcsolódást és tengernyi lehetőséget nyújt, mivel az edzések variációja határtalan. Minél megterhelőbb és hosszabb egy feladat teljesítése, annál jobban érzem, hogy "élek". A spártai életmód olyan dolgokra hívta fel a figyelmem, amik által sokkal rendezettebb és nyugodtabb mindennapokat tudhatok magam mögött, így ebben is gondolkodom tovább - mondta el korábban Szabó Dávid a honvedelem.hu-nak adott interjúban.