Balog Janó és Ölveti László is egy Joe Cocker-számot énekelt, ez pedig szerencsés választásnak bizonyult: mindketten továbbjutottak.
Hétvégén dupla adással jelentkezett az X-Faktor: a táboros és a székes feladatokkal folytatódott a tehetségkutató, végül pedig összeálltak a csapatok. Gáspár Laci a lányokat, Puskás Peti a fiúkat kapta, míg ByeAlex a zenekarokkal, Radics Gigi pedig a 25 év felettiekkel dolgozik majd.

A négy mentor közül Gáspár Laci és Radics Gigi csapatába került három debreceni tehetség. A szombati adásban Gáspár Laci válogatta a lányok közül a legjobbakat. A debreceni Docsa Dóra is színpadra lépett, ismét egy ZAZ-dalt, a Champs Elysées-t adta elő.


Lacinak tetszett a produkció, így Dóra kapott egy széket, később azonban át kellett adnia a helyét másvalakinek, így a debreceni lány számára véget ért az X-Faktor.

„Dóra tetszik, jó egyénisége van, nagyon aranyos, cuki, de valamiért nem győzött meg százszázalékosan” – mondta Gáspár Laci.

Dóra azonban nem kesereg, YouTube-csatornájára már fel is töltött egy újabb videót, melyben ZAZ Paris sera toujours Paris című dalát énekli.

„Az, hogy nem jutottam tovább nem jelenti azt, hogy feladtam! Ha sikerült megszerettetnem veletek ezt a stílust, már megérte!”
– írta Facebook-oldalán a debreceni lány.

A vasárnapi adásban Puskás Peti, ByeAlex és Radics Gigi mentoráltjait láthattuk-hallhattuk. A női mentor csapatában két debreceni énekesnek is szurkolhattunk: előbb Ölveti László, majd nem sokkal később Balog Janó lépett színpadra.

A debreceni bluesénekes Joe Cocker Unchain My Heart című dalát énekelte, a produkció végén pedig a közönség és Gigi is állva tapsolt.

„Te annyira durván megoldottad a feladatot, hogy még mindig libabőrözöm, ha rá gondolok” – mondta Gigi, majd nevetve hozzátette: „Foglalj már helyet! Mire vársz?”.


A debreceni Balog Janó is színpadra lépett, ő is egy Joe Cocker-számot, a You Can Leave Your Hat On-t választotta. Radics Gigi a műsor során többször is hangoztatta, hogy egyik nagy kedvence a debreceni tehetség, épp ezért volt csalódás számára a debreceni ZeneTheatrum egykori tanárának tábori teljesítménye.

Most azonban odatette magát a 42 éves színművész, a mentor pedig kijelentette, hogy számára teljesen egyértelmű, hogy kap egy széket, ahonnan biztosan nem fogja felállítani.


Később azonban drámai fordulat következett: a korábban a tehetségkutató végső esélyesének is kikiáltott énekes ugyanis közölte a mentorokkal, hogy átadná helyét egy társának, Klaudia Radicovának, akit Gigi nem engedett volna tovább.

„Én tehetek egy felajánlást. Azt mondtad nekem, hogy nem állok fel ma. Én meg szeretnék felállni, mert ez az én privát véleményem. Ezzel a lánnyal egy hétig voltam a táborban. Láttam, mit csinál, mennyire jó és mennyire alázatos munkát végez. Szeretném felajánlani a helyemet neki, hogyha lehetséges. Szeretnék emellett a lány mellett kiállni” - mondta Giginek Janó, teljesen megdöbbentve a mentorokat.

Janó felajánlása Gáspár Lacit például nagyon felháborította, szerinte tiszteletlen volt Janó, és ezzel a kijelentésével cserben hagyta mentorát. Laci annyira kiakadt, hogy azt tanácsolta Giginek, hogy Janót is küldje haza. Az összetűzésnek azonban hamar vége lett, az egyetlen női mentor kiállt döntése mellett, Janó visszaült a helyére, Klaudia számára véget ért az X-Faktor.

A csapatok végül összeálltak, hétvégén a mentorházban kell teljesítenie a versenyzőknek, hogy ott lehessenek a 12 döntős között.