Játékokat gyűjt a Csokonai Színház a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány számára. Az adományokat  A padlás decemberi (21., 22., 27. és 28-a) és január 2-i előadásai helyszínén, a Víg Kamaraszínházban lehet leadni. A hivatalos átadás január elején lesz.
A kamaraszínház ruhatárához elhelyezett gyűjtődobozokba könyveket, játékokat, plüssfigurákat várnak a szervezők. A színház a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány nevében is előre köszöni ajándékaikat.

A Csokonai művészei az adományozás mellett Debrecen számos helyére viszik el adventi műsorukat. Évek óta szoros kapcsolatot ápolnak az Immanuel Otthonnal, így az otthon dolgozói, diákjai és a színház művészei már több alkalommal találkoztak az ünnepek előtt. Idén színészek, énekesek, fogyatékos és egészséges gyerekek együtt léptek fel a Pötyi és Pille című zenés mesejáték szerepeiben a Csokonai Színházban. A színház énekkara intézmények meghívását vállalja: az adventi időszakban iskolákban léptek fel és csakúgy, mint tavaly, elvitték műsorukat a Kenézy Gyula Kórház Pszichiátriai Osztályára is.