Érdemes lenne egy kicsit precízebben követni a KRESZ szabályait.
A Debreceni Rendőrkapitányság vizsgálja a balesetek körülményeit. A rendelkezésre álló adatok szerint:

Debrecenben, a Vág utcán közlekedett egy nő az általa vezetett személygépkocsival 2018. december 10-én 15 óra 30 perc körül. A sofőr a Kishegyesi útra úgy kanyarodott balra, hogy nem adott elsőbbséget a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen áthaladó 23 éves nőnek, akit elütött. A gyalogos a baleset következtében elesett és az elsődleges orvosi vélemény szerint könnyű sérülést szenvedett.
Szintén nem biztosított elsőbbséget Debrecenben, a Vécsey utcán lévő kijelölt gyalogos-átkelőhelyen egy nő 2018. december 10-én 16 óra 45 perc körül. A sofőr személygépkocsival közlekedett, amikor elütötte a szabályosan áthaladó gyalogost, aki elesett és könnyű sérülést szenvedett.
Egy férfi 2018. december 10-én 17 óra 45 perc körül az általa vezetett személygépkocsival közlekedett Debrecenben, a Gázvezeték utcán, az Egyletkert utca irányából. A sofőr a Kanális utca kereszteződésében, a forgalomirányító fényjelző készülék tele zöld jelzésére, úgy kanyarodott balra, hogy nem biztosított elsőbbséget a vele szemben, szintén zöld jelzésen egyenesen közlekedő gépjárműnek, amellyel összeütközött. A baleset során az egyik sofőr, az elsődleges orvosi vélemény szerint könnyű sérülést szenvedett.
Egy 18 éves fiú Debrecenben, a Rákóczi utcán közlekedett az általa vezetett gépkocsival 2018. december 10-én 21 óra körül. A sofőr járműve sebességét nem az időjárási- és útviszonyoknak megfelelően választotta meg, aminek következtében megcsúszott, felhaladt az útszegélyre, majd nekiütközött egy betonoszlopnak. A fiú a baleset következtében könnyű sérülést szenvedett.