Köztéri lépcsőket újít fel a debreceni önkormányzat az Újkertben. A beruházás során 6 helyszínen korszerűsítik az 1970-es években épült lépcsőket a Jerikó utcán.
Az Új Főnix Terv kiemelt célja, hogy a város minden részén javítsa az életkörülményeket. A lakótelepek fejlesztésére indított Zöld város program a rendszerváltás óta eltelt időszak legnagyobb fejlesztési programja, amelyben érintett az Újkert is. A Zöld város program újkerti része 2019-ben indul. A Zöld város program jelentősen javít az újkerti zöldterületek állapotán, de emellett szükség van olyan kisebb, viszont a mindennapokat segítő beruházásokra, mint a köztéri lépcsők felújítása.

Az újkerti lakótelep lépcsői az 1970-es években épültek, azok állapota jelentősen leromlott. Ezért volt fontos a 2018 decemberében indult program. Eddig elkészült a Jerikó utca 20-22. szám alatti, a Jerikó utca 8-10. számmal és a Jerikó utca 10-12. számmal szembeni lépcsők felújítása.
– A Jerikó utca 36. szám alatti lépcső felújítása a mai napon indult el, de még idén elkészül a Jerikó utca 24-26. és a Jerikó utca 26-28. számmal szemközti garázssor közötti lépcső korszerűsítése is, ha az időjárás lehetővé teszi – mondta el Korbeák György, a városrész önkormányzati képviselője.

Idén 6 lépcsőt korszerűsítenek 5 millió forint saját forrásból, de lehetőségek szerint a jövő évben folytatják a programot.