Két debreceni focista is bekerült az elitkörre készülő keretbe

Kovács Péter és Újvárosi Ádám már elutazott Horvátországba az U19-es válogatottal. A magyar csapat szerdán már pályára lép Norvégia ellen.
A Magyar Labdarúgó Szövetség tájékoztatása szerint a DVSC két játékosa, Kovács Péter és Újvárosi Ádám a szakmai stáb döntése értelmében bekerült a horvátországi U19-es Európa-bajnoksági elitkörre utazó keretbe. A játékosok vasárnap találkoztak Telkiben, majd délután elutaztak Horvátországba. 

A Németh Antal vezette magyar csapat ősszel első helyen jutott tovább Eb-selejtező csoportjából, a szlovén, a koszovói és az osztrák válogatottat megelőzve. A decemberi elitkörös sorsoláson nehéz négyesbe kerültünk, a házigazda horvátok mellett a norvég és a német válogatott lesz az ellenfele a Split közelében rendezendő három mérkőzésen. A mieink helyzetét nehezíti, hogy a csoportból csak az első helyezett kvalifikálja magát a nyári, örményországi Európa-bajnokságra – írja az mlsz.hu. 

A magyar válogatott szerda délután Norvégia ellen kezdi meg szereplését a viadalon.

Az északiakkal két évvel ezelőtt, az U17-es elitkörben már találkozott tétmérkőzésen ez a korosztály, akkor a mieink kerültek ki győztesként a találkozóból, és kijutottak a horvátországi Európa-bajnokságra (a csoport második helyén végző norvégok is, sőt mostani csoportunkból a horvátok és a németek is ott voltak azon a korosztályos Eb-n, utóbbi az elődöntőig jutott, mi a hatodik helyen zártunk). A norvég utánpótlása kimondottan jó eredményeket ér ez az utóbbi időben, U20-as csapatuk például a tavaszi világbajnokságra készül – olvasható az MLSZ oldalán.

- Az elmúlt napok közös munkája során igyekeztünk felfrissíteni a csapat játékát, és nagy hangsúlyt fektettünk arra, hogy minden kerettag tisztában legyen azokkal a taktikai elemekkel, amelyek kulcsfontosságúak lesznek az előttünk álló mérkőzésen – mondta az elutazás előtt Németh Antal. – Mindhárom ellenfelünket igyekeztünk alaposan kielemezni, a többiekről beszerzett felvételek alapján nagyon kiegyensúlyozott küzdelemre számítok, bármely csapat képes lehet legyőzni bármelyik ellenfelét. A norvégokkal kezdünk, akiknek keretében Liverpool- és Manchester City-játékosok is vannak, és nagyon erős, összeszokott csapatot alkotnak. A jó kezdés meghatározó lehet a folytatásra nézve, ezért szeretnénk sikerrel zárni a találkozót.

A magyar válogatott mérkőzései:

Március 20.: Magyarország–Norvégia, Dugopolje, 13 óra
Március 23.: Magyarország–Horvátország, Dugopolje, 17 óra
Március 26.: Magyarország–Németország, Dugopolje, 14 óra

A magyar válogatott kerete:

Kapusok:
Kovács Péter (DVSC)
Ásványi Balázs (Puskás Akadémia)
Kiss Ágoston (Haladás)

Védők: 
Kovács Krisztián (ETO FC Győr)
Újvárosi Ádám (DVSC)
Csóka Dániel (DAC)
Majnovics Martin (Mattersburg)
Major Gergő (Puskás Akadémia)
Temesvári Attila (Budapest Honvéd)
Bolla Gergő (Haladás)

Középpályások:
Csonka András (Ferencváros)
Szendrei Norbert (Bp. Honvéd)
Nándori Botond (Csákvár)
Bokros Szilárd (Puskás Akadémia) 
Bencze Márk (Vitesse)
Szánthó Regő (ETO FC Győr)

Támadók:
Kiss Tamás (Puskás Akadémia)
Schön Szabolcs (MTK Budapest)
Csoboth Kevin (Benfica)
Szerető Krisztofer (FTC)
Tímári Norman (Kelen) 
Torvund Alexander (Stabaek)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések