Különleges mérőeszközökkel díjazta a tudást az NI Debrecenben

A cég és az ELTE közös pályázatán a legjobb tízben végzett szakemberek gazdagodtak myDAQ eszközzel, mely az élményalapú tanulást segítheti. A három dobogós pénzjutalmat is kapott a Országos Fizikatanári Ankéton, Debrecenben.
Egy mindössze 250 fős hévízi gimnázium fizika tanára, Fraller Csaba nyerte meg két tanítványával az NI Hungary Kft. és az Eötvös Loránd Fizikai Társulat (ELFT) közös pályázatát.

Az első helyért járó 800 ezer forintos díjat Ábrahám László, a National Instruments debreceni vállalatának ügyvezetője adta át a pedagógusnak a 62. Országos Fizikatanári Ankéton, Debrecenben.

Az NI Hungary Kft. által fejlesztett, és 2011-ben Innovációs Díjat nyert NI myDAQ eszköz egy izgalmas, bővíthető, számítógép alapú platform, amelyet arra terveztek, hogy használatával a diákok valós méréseket végezhessenek a világ legkülönbözőbb területéről szerzett adatokkal és egyedülálló kísérleteket hajthassanak végre. 

Az eredményhirdetésen több mint száz, az ország minden tájáról érkezett fizika tanár vett részt.

Annak érdekében, hogy minél több oktatási intézményben megismerjék a myDAQ használatát, még 2014-ben fogott össze az Eötvös Loránd Fizikai Társulattal és indította útjára pályázatát.

Az idei kiírásnak végül 14 pályázat felelt meg, amelyből a TOP 10-ben végzettek egy-egy myDAQ eszközt, a dobogós helyen végzettek pedig ezen felül pénzjutalmat kaptak.

A képzeletbeli dobogó második helyén a 600 ezer forintos pénzjutalmat egy budapesti fizika tanár vette át két tanítványával. A harmadik helyért járó 400 ezer forintos pénzjutalmat, egy szegedi tanárnő, Somogyi Anikó és egy váci tanár, dr. Borbély Vencel kapta. 

Az ankéton bemutatták azt a tizenegy a kisfilmet is, amelyek a 2014 óta zsűrizett több mint félszáz pályamunka közül készültek el többféle szakmai szempont figyelembe vételével.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések