Különleges tavaszköszöntő sétát tehetünk a Nagyerdőn

A Nagyerdő történetével és növényvilágával ismerkedhetünk meg a tavaszi sétán az erdők világnapjához kapcsolódóan.
Az Explore Debrecen turisztikai szolgáltató városnéző túrasorozata ezúttal a tavaszi Nagyerdőt veszi górcső alá. A programon Erdei Nóra debreceni idegenvezető, valamint Löki Viktor biológus-hobbifotós kalauzolja majd az érdeklődőket, akik egy kellemes délutáni séta keretében a hazánk első természetvédelmi területének nyilvánított Nagyerdő történetével, nevezetességeivel és növényvilágával ismerkedhetnek meg.

Hogyan vált a Nagyerdő tivornyázó emberek tanyájából Debrecen közkedvelt parkjává? Ki és miért telepített fákat a városból az erdőbe vezető gátra? Hogyan nőtte ki magát kétszáz év alatt az egykori „feredőház” komplex gyógy- és fürdőközponttá? Melyik Nagyerdei épület volt az ország harmadik legnagyobb beruházása? Kiket ihletett meg anno az erdő és hogyan őrzi emléküket a park? Milyen fák, növények jellemzik a Nagyerdőt? Hogyan adaptálódott az erdei növényvilág a városi környezethez?

Ezekre a kérdésekre is választ kaphat, aki csatlakozik a sétához március 24-én, vasárnap 14 órától. A séta a Bem téri Simonyi kaputól indul.

A körülbelül két és félórás sétára bárki jelentkezhet. A részvétel regisztrációhoz kötött, jelentkezni az exploredebrecen@gmail.com e-mail címen lehet. Részvételi díj 1500 forint, 7 éves kor alatt ingyenes.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések