Városunkba érkezett az Európai Parlament „Szavazni fogok” kampánya

A rendezvény az európai választásokra és a voksolásokon való részvétel fontosságára hívja fel a fiatalok figyelmét. 
A Hajdú-Bihar Megyei Europe Direct Információs Központ által szervezett, Európai Parlament „Szavazni fogok” intézményi kampánya hétfőn ér városunkba. 

A Debreceni Egyetemen, a Debreceni Szakképzési Centrum Mechwart András Gépipari és Informatikai Szakgimnáziumban, valamint a szakképzési centrum további intézményeiben több száz választásra jogosult korú fiatal kap részletes tájékoztatást az EP-választásokról. 

A rendezvény az európai választásokra és a választásokon való részvétel fontosságára hívja fel a figyelmet. 

A kampány nyitórendezvénye tavaly októberben Győrött, a Széchenyi István Egyetem Állam- és Jogtudományi karán volt, ahol a megjelent középiskolás és egyetemista diákok tájékozódhattak a közelgő európai választásokról és a Szavazni fogok kampányról. A következő állomás Veszprém városa volt: a Pannon Egyetemen érdeklődő diákok kaptak bevezetést az Európai Parlament szerepéről, valamint értesültek a lehetőségről, hogy csatlakozhatnak a Szavazni fogok kezdeményezéshez. Idén vidéken utoljára Egerben mutatták be a kampányt - érdekesség, hogy nem a fiatalok ültek a közönség soraiban, hanem a megye nyugdíjas klubvezetői informálódhattak a 2019-es európai választásokról és az Európának köszönhetjük weboldalról.

Az Európai Parlament Kapcsolattartó irodája fontosnak érzi, hogy az egész országban, ne csak kizárólag a fővárosban legyen lehetőség a személyes találkozásra, valamint hogy az állampolgárok mindenhol értesüljenek a Szavazni fogok kampányról. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések