Vízilabda OB I: drámai csatában gyűrte le a Honvédot a debreceni pólócsapat

Remek játékkal került ötgólos előnybe a DVSE, ám az utolsó harmadban csaknem egyenlített a fővárosi együttes.
A férfi vízilabda OB I felsőházi rájátszása során a zuglóiak elleni nyertes mérkőzés után másik nagy vetélytársa ellen is győzött a DVSE.

A debreceniek a sztárcsapatokkal nincsenek versenyben, ám közvetlen vetélytársaikkal szemben állják a harcot - pedig a mostani vendégeknél is sokszoros válogatottak, világsztárok szerepeltek (Szívós Márton, dr. Kiss Gergely, Manherz Krisztián).

A DVSE kezdte jobban a mérkőzést, Fekete már a második támadást követően előnyhöz juttatta  övéit. A Kósik Soma vezette hátsó alakzat is jól működött, a debreceni hálóőr eszén sem fórból, sem ötméteresből nem tudtak túljárni a vendégek. A következő gólra közel öt percet kellett várni, ekkor Dőry volt eredményes emberelőnyből. A hajdúságiak extázisban védekeztek, az első játékrészben érintetlen maradt a kapujuk, ráadásul a hajrá is neki sikerült jobban, hiszen egy előny lejárta után Fekete megszerezte önmaga második, csapata harmadik gólját (3-0).

A folytatásban is kitartott a cívisvárosiak lendülete, Macsi Patrik egy szép támadás végén tovább növelte az előnyt. Várható volt, hogy a Honvéd is előbb-utóbb magára talál, előbb Simon, majd Manhercz volt eredményes (4-2). Már csak egy perc volt a félidőig, amikor Macsi Patrik is megszerezte második találatát, sőt La Rosa bombájával a nagyszünetre sikerült visszaállítani a négy gólos differenciát.

A harmadik nyolc perc egy gyors gólváltással indult, a vendégek találatára Durik egy szépségdíjas húzással válaszolt (7-3). Ezt követően felgyorsultak az események, a Honvéd két rutinos játékosa, Kiss Gergely és Szívós Márton is eredményes volt, melyre a jövő nagy reménysége, Fekete Gergő válaszolt újabb két góllal (9-5). Vidovics találatával már öt volt közte, melyre a Szívós még válaszolt, de Durik centergólja után visszaállt a megnyugtató differencia (11-6).

A záró felvonásban jócskán ráijesztett a hazai publikumra Miroslav Bajin együttese, talán már elhitték, hogy meg van a mérkőzés, melyet a BHSE könyörtelenül ki is használt, és két perc alatt sorozatban három gólt szereztek (11-9). Vidovics után Szívós értékesített egy büntetőt, így az utolsó négy percre is látótávolságon belül maradtak a fővárosiak. A montenegrói nem sokkal később harmadik gólját is megszerezte, de nem adta fel a Honvéd, és Kiss ötméteresével szépítettek (13-11). 53 három másodperccel a vége előtt Manhercz úszott meg, a megítélt büntetőt pedig gólra váltotta, sőt az egyenlítéshez is meg volt az esélyük, de Fekete nagyszerű blokkja után ha nehezen is, de ismét nyert hazai medencében a DVSE.

DVSE - Racionet Budapest Honvéd SE 13-12 (3-0, 3-2, 5-4, 2-6)

Debrecen Sportuszoda

DVSE: Kósik - Smitula, Dőry Farkas 1, Durik 2, Vidovics 3, Kovács, Fekete 4, Macsi P. 2, Zsilák, De Rosa 1, Farkas, Fejős, Macsi M. és Bíró.

A Honvéd góllövői: Szívós 4, Manherz 3, dr. Kiss G 2, Szirányi, Juhász és Simon 1-1.

Akciógól: 7/20, illetve 3/15
Emberelőnyös gól: 3/6, illetve 3/6
Büntetőből: 2/2, illetve 5/6
Védés: 5/17, illetve 9/22

A felsőház másik meccsén:
Miskolc - BVSC Zugló 10-8

A tabella:
 1.  A-Híd OSC Újbuda               51 pont
 2.  FTC-Telekom                        51
 3.  ZF-Eger                                 40
 4.  Szolnoki Dózsa                    39
 5.  PannErgy-Miskolci VLC       36
 6.  Debreceni VSE                    24
 7.  BVSC-Zugló                         21
 8.  RacioNet-Honvéd               20

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések