Négy debreceni diák is megkapta a Diákhitel Központ ösztöndíjait

Az elmúlt 18 évben mintegy 400 ezer hallgató részére folyósított diákhitelt több mint 400 milliárd forint értékben a Diákhitel Központ Zrt. – közölte a társaság vezérigazgatója a központ idei ösztöndíjpályázatának díjátadóján hétfőn Budapesten.

Idén tíz diákot tartott érdemesnek a zrt. ösztöndíjára a szakmai zsűri. A képen Balogh Zoltán (b), Godó Irén (b3), Szabó Dániel (j2) és Tárkányi Nóra (j) a Debreceni Egyetem, Izing Máté Antal (b4), a Szegedi Tudományegyetem, Pacsai Bálint (j2), a Pannon Egyetem, Pintér Marcell György (j3), a Pázmány Péter Katolikus Egyetem, valamint Brutóczki Csaba (b2) és Ottóffy Máté (k), a Pécsi Tudományegyetem hallgatói, a Diákhitel Központ Zrt. ösztöndíjpályázatának nyertesei Budapesten, a MOM Kulturális Központban tartott díjátadón 2019. augusztus 26-án. MTI/Soós Lajos

Magyar Péter hangsúlyozta: az a céljuk, hogy ne legyen Magyarországon és a Kárpát-medencében olyan magyar diák, aki az anyagi körülményei miatt nem jut hozzá a felsőoktatáshoz.

Tevékenységük hatékonyságát bizonyítja, hogy felmérésük szerint az ügyfeleik 52 százaléka azt mondta: a hitel lehetősége nélkül nem szerzett volna diplomát – tette hozzá.

A vezérigazgató elmondta: a diákhitelnek is köszönhető, hogy 2010 óta 7 százalékkal nőtt Magyarországon a diplomás fiatalok száma.

Kiemelte, hogy az elmúlt kilenc évben folyamatosan csökken a szabad felhasználású Diákhitel1 kamata, amely idén júliustól 1,99 százalék. A Diálhitel2 pedig, amely a képzési díjakra fordítható, a kormány támogatási politikája nyomán kamatmentesen vehető fel – fűzte hozzá.

Magyar Péter reményét fejezte ki, hogy nagy segítséget jelent majd sok diáknak az októbertől bevezetendő Diákhitel3, amely nyelvtanulásra vehető fel.

Az idén 170 hallgató pályázott tudományos teljesítményével a Diákhitel Központ ösztöndíjára, amely egy éven keresztül havi 70 ezer forint támogatást jelent.

A szakmai zsűri tíz diákot – kémikus-, szobrász-, szociológus-, geográfus-, nyelvész-orientalista-, gépészmérnök- és orvostanhallgatót – tartott érdemesnek a támogatásra, közülük kilencen jelentek meg a rendezvényen.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések