Debrecenbe ment lopni a hajdúszoboszlói tini

A Debreceni Járási Ügyészség minősített lopás miatt emelt vádat azzal a fiatalkorúval szemben, aki betörte egy parkoló autó ablakát és ellopta a tulajdonos tárcáját.
A tizenöt éves fiú 2019. február 09. napján kora este Debrecen belvárosában találkozott két ismerősével, akikkel beszélgetni kezdett.

A vádlott közölte velük, hogy elmegy egy közeli utcába, ahol a nagybátyja autója áll, mert abból valamit ki kell vennie. Ezt követően a fiú az egyik társasház előtt parkoló, idegen sértett tulajdonában álló személygépjárműhöz ment. Az autó vezető oldali első ajtaját egy kisebb kődarabbal betörte, majd az ajtó belső oldalán lévő tároló rekeszben elhelyezett tárcát ellopta.

A tárcában volt 30.000,- Ft készpénz, valamint a sértett igazolványai és bankkártyája, melyeket nem kapott vissza. A vádlott a cselekményével összesen 32.000,- Ft lopási és 30.000,- Ft rongálási kárt okozott a sértettnek, ami nem térült meg.

A Debreceni Járási Ügyészség szabálysértési értékre, dolog elleni erőszakkal, több közokirat, készpénz-helyettesítő fizetési eszköz egyidejű elvételével elkövetett lopás vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. Vádiratában indítványozta, hogy a fiatalkorú vádlottat a bíróság bocsássa próbára, melynek időtartamára rendelje el a pártfogó felügyeletét, emellett az okozott lopási kár erejéig vagyonelkobzást rendeljen el.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések