Fölényes DEAC győzelem született a floorball bajnokság szezonnyitóján

Szombaton a DEAC floorball csapata számára is elindult az egyesület jubileumi, 100. szezonja. Az egyetemisták első ellenfele a főként fiatalokra építő SZPK Komárom gárdája volt, akik a másodosztály bajnokaként érkeztek az élvonal mezőnyébe.
A mérkőzés kisebb ünnepséggel kezdődött. A csapatokat dr. Papp lászló, Debrecen polgármestere köszöntötte és a kezdőütést is a cívisváros elöljárója végezte el. A jó hangulatot tovább már a hazai csapat szolgálta: az ötödik percben Varga Gergő góljával megszerezte a vezetést a DEAC (1:0). A komáromiak sem illetődtek meg és az első komolyabb hibát Zsámboki Dániel használta ki. A szünetig felváltva alakultak ki helyzetek a kapuk előtt, ám gólt már csak a vendégek lőttek: egy rögzített szituációt követően Velencei Marcell volt eredményes (1:2).

A második játékrészt egy áthúzódó emberhátránnyal kezdte a DEAC. A kisbüntetést sikeres kivédekezését követően támadásba lendültek a hazaiak és Balogh Richárd szerencsés góljával ismét egál volt az állás. Egy szép libdakihozatalt követően Hoffmann Tamás is betalált, az új debreceni igazolás góllal debütált. A vendégek ismét megrázták magukat és bizonyították, hogy nem könnyű ellenfelek: Velencei Marcell volt ismét eredményes (3:3). Az első emberlőnyével viszont jól gazdálkodott a DEAC: Varga Gergő villant, ismét a hazaiaknál volt a fór. Ezt követően az SZPK is emberelőnybe került, amelyet Ördög Dominik használt ki – ismét egyenlő volt az állás. A szünetet megelőzően viszont ismét villogtak a debreceni csatárok: előbb Hoffmann Tamás érkezett jó ütemben Varga Gergő passzára, majd Nyisztor Szabolcs is eredményes volt. A szünet előtt egy szép kontrát is gólra váltott Hoffmann Tamás, így megnyugtató, 7:4-es előnnyel mehetett pihenni a DEAC.

A záró etapra is megmaradt a hazaiak lendülete. Alig érkeztek vissza a csapatok, újra a hazaiak örülhettek gólnak: Pál Lóránt lökete még kipattant, ám a lecsorgó labdát Fábián Donát zavartalanul tudta a hálóba juttatni. Az ismét emberelőnybe kerülő egyetemisták ismét eredményeke voltak: Hoffmann Tamás keresztpasszát Varga Gergő vágta a léc alá. A debreceni kapuban dr. Héjja Gábor brillírozott, több bravúrral is megbabonázta az ellenfél támadóit, az ellentámadásokból pedig rendre veszélyesek voltak a DEAC csatárai. A góllövő kedvét megtalálta a Pál-Okos-Fábián trió is, akik mellett még Hoffmann Tamás is eredményes volt, így a végére kiütéses, 13:4-es győzelmet aratott a DEAC.

Jó rajtot vett tehát Varga Tibor legénysége: a vártnál is nagyobb gólkülönbség mellett az is örömre ad okot, hogy végig három sorral játszott a DEAC, minden játékos szerepet kapott a hétvégi találkozón. Pihenni nincs sok idő: szombaton az első idegenveli rangadó vár a cívisvárosiakra: a Phoenix Wizards vendégeként fontos pontokért küzdenek meg Nyisztor Szabolcsék.

Salming OB I, 2. forduló:

Debreceni EAC – SZPK Komárom 13:4 (1:2, 6:2, 6:0)
DESOK Sportcsarnok, 100 néző
Vezette: Balogh Norbert, Görög Gergő

DEAC pontszerzői: Hoffmann Tamás (4+2), Varga Gergő (3+3), Nyisztor Szabolcs (1+2), Pál Lóránt (1+2), Fábián Donát (2+0), Okos Csanád (1+1), Balogh Richárd (1+0), Burai Péter (0+1)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések