A vizsgálat során a Debreceni Törvényszék a szükségeshez képest ötször annyi pontot ért el, így a magyarországi bíróságok között elsőként – elnyerte a BRONZ fokozatot.
Az egyik debreceni rádióban adott interjút dr. Kahler Ilona Márta, a Debreceni Törvényszék elnöke 2019. november 11-én arról, hogy a Debreceni Járásbíróság 2016 és 2017 után 2019-ben ismét elnyerte a „Családbarát munkahely” címet, továbbá a bíróságok között elsőként használhatja a „Családbarát hely” tanúsító védjegy BRONZ fokozatát – írja a Debreceni Törvényszék honlapja.

A pályázat legfontosabb elemei az alábbiak voltak: a bíróságon dolgozók gyermekeinek szervezett nyári tábor, a kollégák egészségmegőrzése, a stresszkezelés, a sport, valamint a munka és magánélet egyensúlyban tartása. Az idő során a pályázat olyan elemekkel is bővült, mint a nyugdíjas kollégákkal való kapcsolattartás, a Debreceni Egyetemmel kötött megállapodás vagy például az I.K.O.N. (Igazságügyi Kiválóságok Oktatási Nevelési Csoportja) program. 

A bíróság a diákoknak gépíróversenyt is szervezett, perszimulációs előadásokat tartott és továbbra is töretlenül népszerű a „Nyitott bíróság” program is. A közösségépítő programok közül kiemelkedők a közös karácsony, a nőnapi és a férfinapi köszöntés, a húsvéti műsor vagy a sportnap. A „Családbarát munkahely” dolgozói gondolnak a mélyszegénységben élő gyermekekre is, ezért advent idején adománygyűjtést szerveznek, továbbá a fiataloknak június hónapban „tanévzáró bulit” is szoktak rendezni.
A Debreceni Törvényszék elnöke a harmadik nyertes „Családbarát munkahely” pályázattal kapcsolatos oklevelet 2019. július 11-én vehette át Budapesten. Az elnyert anyagi támogatásból a bírósági vezetők elsődleges célja a Debreceni Járásbíróság területén egy edzőterem kiépítse. Ez két-három komplex eszköz beszerzését jelenti, amely hozzájárul az egészségtudatos életmódhoz.

A „Családbarát hely” tanúsító védjegy esetében a bronz fokozatra lehetett pályázni. A kapcsolódó auditvizsgálat kiterjedt a foglalkoztatás módjára, családbarát attitűdökre, juttatásokra, szervezeti szolgáltatásokra, családi események, valamint a fizikai és mentális egészség támogatására.

A vizsgálat során a Debreceni Törvényszék a szükségeshez képest ötször annyi pontot ért el, így a magyarországi bíróságok között elsőként – elnyerte a BRONZ fokozatot. Ez kizárólag a cím viselésére, illetve a logó használatára jogosít, anyagi támogatással nem jár. A védjegyet dr. Kahler Ilona Márta 2019. december 11-én fogja átvenni ünnepélyes keretek között Budapesten.

Ez egy folyamatos címviselésre jogosítja fel a Debreceni Törvényszéket és a Debreceni Járásbíróságot. Ez azzal is jár, hogy további auditvizsgálatokkal ellenőrzik, hogy a feltételeknek megfelel-e a bíróság. Egy év után pedig pályázni lehet az ezüst, valamint arany fokozatra is.

Forrás: haon.hu