Mit jelent az elővigyázatosság az internetezés világában? Hogyan védhetjük meg a személyes adatainkat a digitális térben? Ilyen kérdésekre kaptak gyakorlati válaszokat a diákok a DSZC Mechwart András Gépipari és Informatikai szakgimnáziumában, az Erzsébet Ifjúsági Alap és az Emberi Erőforrások Minisztériuma közös felvilágosító programján.
Az elektronikusan tárolt, interneten elérhető személyes adatok, fotók és videók védelméről szólt a rendezvény a DSZC tagintézményében.

A mechwartos diákok közül sokakat foglalkoztat a világhálós kockázatok kérdése, főleg ami személyesen őket érintheti.

Valami rossz posztot tesznek ki, ami nem igaz, és sok ember elhiszi – ez szerintem a legnagyobb veszély – hallhattuk Kovács Ferencet.
A program megnyitóján Barcsa Lajos, a Mechwart szakgimnázium igazgatója hangsúlyozta: ahogy a való világban, ugyanúgy

a virtuális térben is szükség van az óvatosságra, a kiszolgáltatottság és sok más veszély is elkerülhető.

Megerősödhet a digitális immunrendszerünk, és talán fejlődhetünk abban, hogy hogyan kell az online térben úgy mozognunk, hogy valóban ezeknek az okos eszközöknek az áldásos szolgáltatásait élvezhessük, és ne váljon az kárunkra – hangsúlyozta Barcsa Lajos, a DSZC Mechwart András Gépipari és Informatikai Szakgimnáziumának igazgatója.

Balázs Ákos alpolgármester arra is felhívta a műszaki-informatikai pályára készülő fiatalok figyelmét, hogy majd a munkájuk során is számolniuk kell a digitális világban rejlő veszélyekkel.

A technológiai adatlopás, tehát az ipari kémkedés is a legnagyobb mértéket ölti manapság a világban, úgyhogy az élet minden területén oda kell arra figyelni, hogy védjük az adatainkat – mondta az alpolgármester.

Egy internetes zaklatás történetét meséli el az a mozifilm, amit a diákok együtt megnéztek és utána meg is vitattak az Erzsébet Ifjúsági Alap és az Emberi Erőforrások Minisztériuma közös felvilágosító programján.