Pósán László, Debrecen egyik Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselője hétfői sajtótájékoztatóján azért bírálta a Momentum vezetőit, mert állítása szerint a párt “nem az RMDSZ magyar jelöltjét támogatja a romániai elnökválasztáson, hanem egy korrupcióval vádolt román liberális politikust”.
 Pósán úgy fogalmazott,

arra már volt példa, hogy a határon túli magyarokat megtagadták, nemkívánatosnak tartották, de arra még nem, hogy ellenük is kampányoljanak Magyarországon.

Ráadásul olyan szervezet jelöltjei mellett kardoskodott, amely szervezeten belül kifejezetten és határozottan magyargyűlölő embereket is találunk. Én azt gondolom, hogyha valaki a magyarokkal szemben a magyarok ellenségeihez dörgölőzik, arra sok mindent mondhatunk, csak azt nem, hogy az illető magyar ember lenne

– tette hozzá.

Majd elővett egy kis sorosozást is:

A Momentum nem magyar párt, a Momentum kozmopolita. régen ezt úgy mondták, hogy internacionalista és annak a Soros-kottának a megvalósításán dolgozik, aminek a fő üzenete az, hogy el kell törölni a nemzetállamokat.

A Momentum debreceni elnöke ma egy nyílt levelet tett közzé, melyben vitára hívja Pósán Lászlót és hazaáruló képviselőit mentegeti.