A Nemzedékek Biztonságáért Közhasznú Alapítvány és az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottság programja keretében a hajdú-bihari rendőrök komplex baleset-megelőzési programot tartottak a gyerekeknek és az időseknek Nyírmártonfalván.
A „Két kéz két láb két keréken” elnevezésű országos program egyik célja a gyermekek figyelmének felhívása a mozgás örömére és jótékony hatására. Már gyermekkorban játékos eszközökkel el kell kezdeni az egészséges életmódra, a kulturált és balesetmentes közlekedésre nevelést.

A program keretében 2019. november 12-én Nyírmártonfalván a gyalogos és kerékpárral történő közlekedés szabályaira hívták fel a résztvevők figyelmét a rendőrök. A rendezvényen a gyerekek beülhettek a rendőrautókba, ezt követően megnézték a Debreceni Rendőrkapitányság Biztosítási és Szakszolgálati Alosztály munkatársai által megtartott rendőrségi kutyás bemutatót, majd a kísérő programok keretében megismerkedhettek a mentősök, valamint a tűzoltók munkájával is.
A diákok mellett a helyi idősek figyelmét is felhívták azokra az előzetes óvintézkedésekre, amelyeket saját biztonságuk érdekében megtehetnek azért, hogy ne váljanak bűncselekmények áldozataivá. Az idősebbeknek emellett a láthatóság és a passzív biztonsági rendszerek használatának fontosságáráról is beszéltek.

A foglalkozások résztvevői „Ayala”, azaz Illés István rendőr alezredes könnyed hangvételű, humoros előadását is meghallgathatták, aki további hasznos bűn- és baleset-megelőzési tanácsokkal is szolgált. A rendezvényen közel 50 nyugdíjas, valamint Nyírmártonfalva település összes óvodása, iskolása is részt vett.
A közlekedésbiztonsági nap keretében a helyi tanintézmények, valamint az egyik pedagógus részére a Nemzedékek Biztonságáért Közhasznú Alapítvány ajándékait Asztalos János rendőr alezredes, a Hajdúhadházi Rendőrkapitányság vezetője adta át.