Egy fiatal debreceni lány azt állítja, el akarták rabolni, a rendőrség nem tud az esetről

A lány azt írta ki a Facebookra, hogy a Zsibogó előtti buszmegállóból akarta elrabolni egy 30 év körüli férfi - írja a dehir.hu.
Majdnem elrabolták a Zsibogó előtti buszmegállóból szombat délután - ezt közölte a Facebookon, a közel százezer taggal bíró Debrecenben Hallottam csoportban egy fiatal lány. Mint írja, egy szőke, rendszám nélküli Suzikival érkező, 30 év körüli férfi akarta elragadni, ő azonban a húsbolt kerítésébe meg tudott kapaszkodni. Állítása szerint, ha nem tud megkapaszkodni, s nincs a buszsofőr, valószínűleg el is rabolják.

Domokos Jenő, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense azt nyilatkozta, hogy hozzájuk semmiféle bejelentés nem érkezett emberrablási kísérletről.

A Büntető törvénykönyv az emberrablást alapesetben két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni.

Debrecenben bizonyítottan 2016 júliusában történt emberrablás.

Akkor egy korábban Budapesten prostituáltként dolgozó lány fel akart hagyni ezzel a tevékenységgel, s hazajött. Futtatói és ismerősei azonban nem hagyták ezt, eljöttek érte, hajánál fogva rángatták be az autóba. A járművet a Budapesti Rendőr-főkapitányság egyenruhásai néhány órával később az M0-ás és az M3-as autópálya csomópontjánál állították meg. A bíróság az emberrablókra 1 év 10 hónap és 2 év 10 hónap közötti börtönbüntetéseket szabott ki, két vádlott szabadságvesztésének végrehajtását 4-4 év próbaidőre felfüggesztette.

Ezt megelőzően 2013-ban rázta meg a várost egy emberrablási kísérlet. Akkor több lány elmondása szerint fényes nappal, iskolába menet támadtak meg három 13 éves kamaszlányt Debrecen egyik forgalmas kereszteződésében. Egyiküket egy középkorú férfi megragadta, majd felszólította, hogy mindhárman szálljanak be a furgonjába. A lányok ijedtükben elfutottak. A férfi miután próbálkozása nem járt sikerrel, társával együtt elhagyta a helyszínt.

Nem sokkal később egy másik lány is állította, őt is el akarták rabolni, hamarosan azonban beismerte, hogy csak a korábbi eset hatására találta ki a dolgot.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések