Fiatal amerikai politikusok méltatták Debrecen eredményeit

Fiatal amerikai politikusok látogattak Debrecenbe, hogy a magyar politikai és önkormányzati rendszer tanulmányozása mellett megismerkedjenek a város hagyományaival – ovlasható az önkormányzat közleményében.
Barcsa Lajos alpolgármester 2019. október 30-án – szerdán – Debrecenben fogadta a Fiatal Amerikai Vezetők Politikai Tanácsának (ACYPL) delegációját.

Barcsa Lajos felvázolta azokat a gazdasági eredményeket, amelyeket Debrecen az elmúlt években ért el. Az alpolgármester az új befektetések mellett bemutatta az amerikai politikusoknak a város oktatási rendszerét is.
A demokrata és republikánus párt fiatal képviselői nagy érdeklődést mutattak Debrecen iránt, elismeréssel szóltak arról, hogy a várost hosszú évek óta komoly politikai stabilitás jellemzi, továbbá méltatták Debrecen gazdasági sikereit.

A látogatás célja az volt, hogy megismertesse az amerikai delegáció tagjait a magyar politikai rendszerrel, annak főbb szereplőivel mind országos, mind önkormányzati szinten, illetve a magyar kultúrával, gasztronómiával. A program az 1960-as évek óta sikeresen működik – célja a közös gondolkodás előmozdítása.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések