Idős embereket kerestek fel a rendőrök Toldon

Hasznos kiadványokkal és vagyonvédelmi eszközökkel segítették a hajdú-bihari település lakóit a rendőrök.
A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársai a Biharkeresztesi Rendőrőrs körzeti megbízottjaival együtt keresték fel 2019. október 29-én Told idős lakosait. A személyes tanácsadás alkalmával a szakemberek felhívták a figyelmet a lakásbetörések elkövetési módszereire, azok megelőzési lehetőségeire, illetve a vagyonvédelem fontosságára. A tanácsok mellett hasznos vagyonvédelmi eszközöket is átadtak az időseknek.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakra hívja fel a figyelmet:

Ne tartson otthon a szükségesnél nagyobb összegű készpénzt, és értékesebb értéktárgyakat lehetőség szerint zárja el falban rögzített széfbe!
 Ha nem feltétlenül szükséges, ne engedjen be idegeneket! Kerülje a házaló árusoktól való vásárlást! A lakásába beengedett idegeneket ne hagyja egyedül, hívjon szomszédot, ismerőst, családtagot segítségül!
 Készítsen házi értékleltárt, amelyben rögzíti értékes ingóságai, műszaki cikkei jellemzőit, gyártási számát, amelyek megkönnyítik az ellopott dolgok beazonosítását. Ha betörést észlelt otthonában, lehetőség szerint ne változtasson a helyszínen, ezzel fontos nyomokat semmisíthet meg!
 Bankkártyáját, pénz- és irattárcáját vásárláskor tartsa biztonságos helyen – táska belsejében, belső zsebekben! A kártya PIN kódját jegyezze meg, soha ne írja fel és ne tárolja a bankkártya mellett! Táskáját ne hagyja nyitott állapotban és ne tegye a bevásárló kocsiba!
 A lakása bejárati ajtajára szereltessen biztonsági láncot, használjon elektromos ajtóéket!
 Lehetőségeihez mérten szereltessen fel védelmi eszközöket (biztonságos kerítést, ablakrácsot, riasztókat, jelzőberendezéseket)!
 Ajtajára, postaládájára lehetőleg csak vezetéknevet írjon! Kerülje például az „özvegy”, a doktor” címek kiírását, amiből anyagi viszonyaira, vagy egyedül élő állapotára következtethet a behatoló.

Bűncselekmény gyanúja esetén azonnal értesítse a rendőrséget!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések