“Nem csak a kampányidőszakban pörögnek fel a munkálatok” – leaszfaltoztak három utcát Debrecenben

Új útburkolatot kapott a Síp, a Lant és a Dob utca, megkezdődött az útépítés a Cimbalom és a Kadarcs utcákon. A munkálatok várhatóan december elején fejeződnek be. 
Hamarosan teljes egészében megoldott lesz a csapadékvíz elvezetés a Nagysándor-telepen. A Nagysándor-telepen tartott sajtótájékoztatón Széles Diána alpolgármester, a városrész önkormányzati képviselője bejelentette, hogy elkészült a Síp, a Dob és a Lant utcák aszfaltozása. A Síp, Lant és Dob utcák összesen 517 méter hosszban, 4,75 méter szélességben kaptak szilárd burkolatot.

„Az útépítések, fejlesztések folytatódnak mind a Nagysándor-telepen, mind a városban. Nem csak a kampányidőszakban pörögnek fel a munkálatok, a városvezetés hosszútávú fejlesztési stratégiával rendelkezik”

– hangsúlyozta az alpolgármester.
A Síp-Lant-Dob utcákban a zárt csapadékvíz-elvezető rendszer építése a „Debrecen, Nagysándor telep, Vulkán telep (Fészek lakópark) csapadékvízelvezetése” nevű projekt keretein belül augusztus 27-én már befejeződött, mely összesen 20 utcát érintett és bruttó 450 millió Ft volt. Az útépítés a három utcában 2019. szeptember 9-én kezdődött meg. A beruházás keretein belül az útépítéshez kapcsolódóan a szükséges közműkiváltások is megtörténtek.

A beruházás költsége: bruttó 75.135.659 Ft volt.
Széles Diána hozzátette: „A csapadékvíz elvezetése folytatódik a Nagysándor-telepen, a következő időszakban a Császár Péter és a Tegez utcák vízelvezetését oldjuk meg. Célunk, hogy a Nagysándor-telepen élők méltó körülmények között közlekedhessenek.”

A Kadarcs utcán jelenleg aszfaltoznak,

a beruházás költsége bruttó 35 millió forint.

A munkálatok várhatóan december elején fejeződnek be. Ezen felül a Nádsíp utcán kivitelezői szerződéssel rendelkezünk, azonban az időjárási körülmények miatt a kivitelezési munkálatok 2020 tavaszán fognak megkezdődni.
Amint azt Széles Diána alpolgármester, a településrész önkormányzati képviselője e helyszínen 2019. november 11-én tartott sajtótájékoztatóján elmondta, a Cimbalom utca a Kishegyesi út felől egy hosszabb, a Torockó utca felől pedig egy rövidebb – a Gyulai utcáig tartó – szakaszon aszfaltozott. A két említett szakasz közötti rész a Kishegyesi út felől jelenleg már meglévő burkolattól a Torockó utcáig összesen 197 méter hosszban, 5,5 méter szélességben kap aszfaltburkolatot. 
Az út jobboldalán a lakók igényeit szem előtt tartva járda épül meg. A beruházás keretében az útépítéshez kapcsolódóan a közvilágítás átépítésével együtt az ivóvízvezeték átépítése is megtörtént. A munkálatok 2019. november 5-én kezdődtek és – az időjárási körülményektől függően – várhatóan december első felében fejeződnek be.

A beruházás költsége bruttó 52.404.912,- forint,

melyet az önkormányzat saját forrásból finanszíroz. A Cimbalom utca az aszfaltozás befejezése után lakó-pihenő övezeti besorolást kap, kétirányú forgalmi rend lesz érvényben.Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések