Egyelőre pletykaszinten megy az ötletelés. Pénteken, a rosszul sikerült őszi szezon után lemondott Herczeg András, a DVSC vezetőedzője. Másnap Szima Gábor klubelnök egy interjúban úgy fogalmazott, modern focit játszató edző kell a Loki kispadjára.

Sportlapok és fórumok szintjén is beindult a találgatás, hogy vajon ki lesz Herczeg utódja. Az új Loki-tréner nevét a következő napokban jelenthetik be, addig is lássuk, kik merültek fel eddig.

A Nemzeti Sport szerint Szima elvárásinak kétségkívül megfelelne a 49 éves Bódog Tamás, aki legutóbb Diósgyőrben ült az NB I-ben kispadon. Hosszú éveken át Németországban futballozott, edzői pályáját is ott kezdte, a modern futball elkötelezettje. Az első megbeszélések után azonban úgy tűnik, egyre kisebb az esély arra, hogy Bódog Tamás lesz a DVSC vezetőedzője.

Felmerült a 37 éves Boér Gábor neve is, aki Békéscsabán ült először vezetőedzőként a kispadon, majd az ETO FC Győrnél dolgozott rövid ideig.

Esélyes jelöltként emlegeti a lap Mészöly Gézát és a Loki korábbi sikeredzőjét, Supka Attilát is. Supka alatt szerezte a csapat az első két bajnoki címét, és a szakember jól ismeri a debreceni közeget. Mészöly pedig igazi rutinos róka, dolgozott Újpesten, a Vasasnál, Szombathelyen és Győrben is.

Szóba került Vitelki Zoltán is, a DVTK-t korábban másod- és vezetőedzőként is irányító szakember. Dolgozott Kazincbarcikán és Budafokon is, jelenleg pedig a Mezőkövesd Zsóry második számú csapatát irányítja a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei I. osztályban.

Fórumokon, tömegközlekedési eszközökön, piacokon még az alábbi neveket emlegetik a DVSC szurkolói: Bücs Zsolt, a Loki korábbi pályaedzője, aki nemrég igazolt át az MTK-hoz; Kondás Elemér, aki két bajnoki címmel és két kupagyőzelemmel a DVSC egyik legsikeresebb vezetőedzője volt – a szurkolók viszont különösebben nem rajonganak érte; illetve poénból felmerült még Pintér “Pinyő” Attila és Véber György neve is.

A témával a Semleges Térfél vasárnap esti adása is foglalkozik majd.